Transparent
Inloggen
Sluiten

Zondag kan tegen stuntploeg FC Emmen de titel alsnog definitief een feit worden

30 april 2021 22:22

Ajax kan zondagmiddag met een week uitstel alsnog de dik verdiende 35ste landstitel uit de clubhistorie binnenslepen. Een gelijkspel in eigen huis tegen FC Emmen is voldoende om officieel tot landskampioen uitgeroepen te mogen worden. FC Emmen heeft zich de afgelopen weken echter ontwikkeld tot een regelrechte stuntploeg. Nadat het eind februari in de 23ste speelronde pas de eerste zege van het seizoen haalde bleef het sindsdien ongeslagen. FC Emmen leek af te stevenen op een zekere degradatie, maar is inmiddels gestegen naar de zestiende plek en staat vlak onder de plekken waarmee ze definitief zeker zijn van nog een jaar Eredivisie.

De historie van Ajax in eigen huis tegen FC Emmen is nog niet hoog, want het duel werd pas twee keer eerder gespeeld in de Eredivisie. In de voorgaande twee seizoenen werd door Ajax met 0-5 gewonnen. FC Emmen blijkt in de Eredivisie een fijne tegenstander voor Ajax, want nog iedere wedstrijd wist de ploeg van Erik ten Hag vijf keer te scoren. In Emmen werd respectievelijk met 2-5 en 0-5 gewonnen de afgelopen seizoenen.

De selectie van FC Emmen kent één speler met een verleden bij Ajax, aangezien Ricardo van Rhijn sinds dit seizoen in Drenthe speelt. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van Ajax en kwam uiteindelijk tot 163 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Voor Kjell Scherpen zal het ook een bijzondere wedstrijd zijn, aangezien de doelman van Ajax vorig seizoen werd overgenomen van FC Emmen.




Tags

emmen eredivisie stuntploeg titel binnenslepen degradatie drenthe hag historie landstitel rhijn scherpen uitstel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal