Zwakke reeks Jong Ajax houdt aan, ook Almere City is te sterk

30 april 2021 22:06

Zwakke reeks Jong Ajax houdt aan, ook Almere City is te sterk; image source: Pro Shots

Jong Ajax is vrijdagavond wederom onderuit gegaan. De ploeg van Mitchell van der Gaag kwam voor de vierde wedstrijd op rij niet tot scoren en moest dat bekopen met een 1-0 nederlaag. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel uiteindelijk een kwartier voor tijd, terwijl in blessuretijd Kian Fitz-Jim met twee keer geel van het veld werd gestuurd.

Over de gehele wedstrijd gezien kwam Jong Ajax amper tot kansen en de nederlaag was gezien het spelbeeld dan ook terecht. In de eerste helft kreeg Brian Brobbey echter een uitgelezen kans om de score te openen toen Jong Ajax een penalty kreeg. De spits schoot de bal echter letterlijk uit het stadion, waarna hij enkele minuten later bovendien nog een grote kans niet wist te verzilveren.

Jong Ajax is ondertussen bezig aan een zeer zwakke reeks. Van de laatste veertien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie werd er slechts één gewonnen. De ploeg moet ondertussen naar onderen kijken op de ranglijst, omdat Jong AZ en Jong FC Utrecht vrijdag wel wisten te winnen. Zij zijn Jong Ajax inmiddels genaderd op respectievelijk één en twee punten. Volgende week vrijdag wacht bovendien de thuiswedstrijd tegen promotiekandidaat De Graafschap.

Opstelling Jong Ajax: Reiziger, Van Gelderen (72' Salah-Eddine), Regeer, Llansana, Douglas, Ekkelenkamp (62' Fitz-Jim), Warmerdam, Taylor, Martha (62' Rasmussen), Brobbey (46' Traoré), Q.Timber (37' Hansen)