Transparent
Inloggen
Sluiten

'Geen publiek in Eredivisie dit weekend'

29 april 2021 12:31 - Mike Verweij
Foto: Pro Shots

"Geen publiek in Eredivisie dit weekend"; image source: Pro Shots

Mike Verweij meldt dat er komend weekend geen publiek aanwezig zal zijn bij de wedstrijden in de Eredivisie. Afgelopen weekend was dit nog wel het geval, waarna de KNVB het verzoek indiende bij de overheid om dit ook gedeeltelijk toe te staan bij de overige speelrondes. Fieldlab Evenementen constateerde nog dat de helft tot driekwart van de bezoekerscapaciteit mogelijk zou moeten zijn, maar daar lijkt het kabinet het niet mee eens te zijn.

Ajax maakte eerder op de dag juist bekend onder voorbehoud de kaartverkoop te starten voor de wedstrijd tegen FC Emmen. Indien Ajax tenminste een punt pakt óf PSV een paar uur later verliest van sc Heerenveen is de club officieel kampioen.

Update: De KNVB heeft in een verklaring inmiddels gemeld dat vooralsnog ook in de resterende wedstrijden dit seizoen geen publiek aanwezig zal zijn.
Tags

eredivisie knvb bezoekerscapaciteit constateerde driekwart emmen fieldlab heerenveen indiende kabinet overheid verweij voorbehoud

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden (gewijzigd)
0,1% kan op besmettingen buiten. Wat een lachertje.
Dit is vragen om problemen. Het volk moet zeker bestraft worden omdat het te gezellig was op koningsdag.
Avondklok blijkt ook 0 effect te hebben gehad aldus Kuipers hoofd IC.
Wat zitten we toch met een incompetent kabinet opgescheept met een bizarre dwang naar tunnelvisie.
Gelukkig mogen we wel hutje mutje in de Ikea en Primarkt rondstruinen met 1000 man.
+4/-4

 
3 weken geleden
Ehm. Nee. Dat mag ook niet. Compleet begrijpelijk dit, ziekenhuizen liggen overvol. Enige acties die werken is aantal c ontact momenten minimaliseren en full pull vaccineren. En als je risico wilt lopen door wat meer contact momenten toe te laten, gooi dan scholen open, niet bij het staartje van de eredivisie.
+5/-4

 
3 weken geleden
Uit niks blijkt dat er meer besmettingen ontstaan in een 1/3 gevuld stadion, integendeel zelfs.
Besmettingen ontstaan 99.9% binnen.

http://www.google.com%2Flink' target='_blank'>https://www.parool.nl/wereld/onderzoek-1-op-de-1000-besmettingen-vindt-buiten-plaats~b6eabf7e/?referrer=https%3A%2F%2Fhttp://www.google.com%2Flinklink
+3/-3

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Ja en vandaar dat er nu 70000 zorgmedewerkers ziek thuis zitten. De goeie (supporters) moeten onder de kwade lijden!
Zolang de meeste zich niet aan de Corona regels houden en maar gewoon doen waar ze zin in hebben hou je dit! Afgelopen zondag stond ook iedereen weer bij elkaar toen de spelers op het parkeerdek kwamen.
Ben bang dat als Ajax as zondag definitief kampioen is, er alleen maar meer mensen komen. Best kans dat ze besluiten om zich nu niet te laten zien! Dat feest komt er nog wel hoor, dat kan je altijd nog vieren! 🥳
+6/-1

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Dat komt door 10 jaar lang de zorg kapot bezuinigen. En nu er een pandemie is vallen ze bij bosjes om, wat niet gek is.
Je gaat zondag zien dat er her en der feestjes ontstaan, ongecontroleerd.
+5/-4

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Natuurlijk heb je een punt wat betreft bezuinigingen, maar dat wil niet zeggen dat het volk zich zo debiel moet gedragen. Die zorgen er uiteindelijk voor dat de maatregelen binnen enkele weken weer verscherpt worden.. ik heb het niet specifiek over de fans, maar gewoon in het algemeen al de mensen die debiel en egoistisch gedrag vertonen i.p.v. te de denken aan hun medemens, en dan vooral aan hen die zich dag en nacht inzetten tot ze erbij neervallen.


Verder gaat het niet om in het stadion alleen, maar ook daarbuiten. Je brengt toch een behoorlijke mensenmassa bijeen.. Velen ook nog onder invloed. Ga er gerust vanuit dat het zorgt voor extra besmettingen. Vooral Koningsdag zal ervoor zorgen dat we straks midden in de zomer terug zijn bij af. Dat had op geen enkele wijze gevierd mogen worden. Ook de koning had zich niet moeten vertonen. Had juist respect kunnen tonen aan de mensen die zich inzetten en aan hen die zijn overleden, en het een dag van bezinning kunnen noemen.
+1/-1

 
3 weken geleden
Probleem is juist dat de oorzaak van een besmetting vaak onduidelijk is. “Hoewel de uitkomst van het HPSC-onderzoek hoop geeft voor de komende warmere maanden, waarin mensen waarschijnlijk meer naar buiten gaan, blijven de cijfers een schatting. In een groot aantal van de gevallen is het bijvoorbeeld niet mogelijk om vast te stellen waar iemand het virus precies heeft opgelopen.”
+4/-0

3 weken geleden
Zolang de ziekenhuizen vol liggen, zo ook de IC's en het aantal besmettingen niet drastisch terugloopt, begrijp ik dit standpunt.
Desalniettemin is het wel een zwalkend beleid hoor, dat alle kanten op gaat zonder duidelijkheid.
Zo las ik ergens dat tijdens de EK gewoon 40k man de JCA in mogen.
En dat snap ik dan niet.
+5/-2

 
3 weken geleden
Zie AD. Probleem is een aanpassing van Hugo's Wet op de publieke gezondheid waarin de sneltesten (samenleving) wordt geregeld. Die komt pas half mei door de 1e kamer. Dus op tijd voor het EK, te laat voor de competitie.
+1/-0Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

allan award barcelona cruyff danish denemarken donvito europacup fier fifa footballer greatest joe juventus koen laudrup madrid michael monchengladbach players rijkaard roglic schipahoy simonsen simonson spelbos time uefa world year