Transparent
Inloggen
Sluiten

Mike Verweij: 'André Onana kwam steeds met aanvullende eisen'

24 april 2021 00:25 - Kick-off Podcast
Foto: Pro Shots

Mike Verweij: "André Onana kwam steeds met aanvullende eisen"; image source: Pro Shots

In de podcast Kick-off van De Telegraaf geeft Mike Verweij aan te begrijpen dat Ajax de onderhandelingen met André Onana over een nieuw contract heeft afgebroken. "Onana wilde maar tot 2023 bijtekenen, maar dat was niet eens het grootste probleem", aldus Verweij. "Ajax wilde tot 2024 of 2025 gaan, maar Onana kwam steeds met aanvullende eisen. Wat ook geïrriteerd heeft, ondanks dat niemand het zegt, maar ik heb het gevoel dat Ajax zijn salaris volledig doorbetaald ondanks zijn schorsing. Als er dan steeds aanvullende eisen komen is het op een gegeven moment genoeg. Daarom is Pasveer in beeld gekomen. Wat de zaakwaarnemer van Onana betreft komen ze er nog wel uit, maar ik weet niet of Ajax er nog wel voor open staat. Ik denk het eigenlijk niet nu Pasveer is aangetrokken."

Verweij ging verder: "Ajax neemt nu zijn verlies, maar dat is relatief beperkt. Als je zegt dat hij eerst 30 miljoen waard was en nu bijna 0 is dat natuurlijk groot. Je kunt het ook andersom redeneren. Hij is voor 300.000 euro van Barcelona gekomen. Heeft geweldig gekeept in de Champions League en daardoor miljoenen verdiend voor de club. Als het dan op een gegeven moment niet meer gaat, gaat het niet en ga dan maar weg. Ze zullen hem komende zomer proberen te verkopen. Ik weet niet of clubs in Europa zitten te springen om een geschorste keeper te kopen, maar misschien wil een club het risico nu wel lopen nu hij geen 30 miljoen meer waard is."
Discussieer mee op de forums


Tags

onana verweij pasveer barcelona bijtekenen doorbetaald geirriteerd kick podcast redeneren telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Stom dat Ajax Drommel heeft laten lopen. Met twee bijna 40'ers ga je het Europees niet redden.
+1/-4

 
2 maanden geleden
En met die omgebouwde keeper van Drommel wel? Laat me niet lachen zeg. Pasveer en Steek zijn korte termijn oplossingen. Ik denk dat Ajax nog een kansje aan die Feyenoorder wil geven voordat ze echt overgaan op talentvolle keeper. Afwggelopen 10 jaar heeft Ajax niet anders gedaan.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Drommel is gewoon doorsnee, Pasveer is wat ouder maar wel 2x beter dan Drommel.
Ajax kiest gewoon zorgvuldig uit. PSV haalt Drommel omdat ze bang zijn dat Ajax hem haalt.
+1/-1

2 maanden geleden
Het sympathieke gevoel voor André is er bij mij van af ! Hij loopt een schorsing op, werkgever geeft hem nieuwe toekomstkansen! Want hoe je t wend of keert, hij benadeeld Ajax ! En dan nog eisen stellen, hoe durft hij! Btw door Stekelenburg heb ik hem niet gemist ! Wel door Scherpen, dit heeft niet t ajaxniveau!
+3/-0

2 maanden geleden
Alsof Onana in de positie is om veel eisen te stellen.
+1/-1

2 maanden geleden
Dat Onana wil bijtekenen tot 2023 is netjes en mag je ook van hem verwachten. Dan heeft hij intussen weer een jaar gekeept en kan Ajax weer de voor hem gangbare marktprijs ontvangen.
Verder heeft hij geen verplichtingen aan Ajax.
Ajax wil echter tot 2024 of 2025 gaan. Dat wil Onana hoogstwaarschijnlijk wel doen alleen naar dat hij dat dan wil doen tegen een hoger salaris is logisch.
Verweij gooit verschillende feiten door elkaar als fervent Ajax supporter en zijn emotie neemt de overhand. Journalist blijf bij je leest. Ben je familie van Valentijn Driessen.
+1/-1

2 maanden geleden
Onana heeft toch helemaal niets te eisen?!
Hij mag blij hoe Ajax hem bijstaat.
Uiteindelijk is hij toch gewoon een topsporter die verboden middel heeft gebruikt.
Ajax moet een miljoenenclaim bij hem neerleggen voor gederfde inkomsten.
Vele schreeuwen dat Scherpen er niets van kan maar zijn we Onana uit tegen Liverpool vergeten? Hoe hij onder de bal doorging bij het tegendoelpunt?
Ik zeg, per direct zijn contract ontbinden en hij zoekt het zelf maar uit bij de CAS.
+2/-0

2 maanden geleden
Ik denk dat er nog wel wat kan gaan gebeuren rond Onana als er komende transfer periode geen mooie club voor hem komt. Of misschien als het CAS zijn schorsing terugdraait of verkort dat Ajax wel overstag gaat voor een verlenging van 1 jaar. Pasveer is niet gehaald als eerste keeper, maar eerder omdat Stekelenburg niet alles kán keepen.
+1/-0

2 maanden geleden
Het is gewoon jammer dat er tegenwoordig niet meer gehandeld wordt met meer respect naar een club ,dat alle liefde maar van één kant af moet komen ,er geen clubgevoelens meer is ,geld blijft de grootste drijfveer ,oké ik begrijp echt wel dat er verdiend moet worden ,maar die gasten verdienen genoeg en het moet altijd maar meer meer en nog is meer. Heel erg jammer maar Onana heeft het bij mij afgedaan, als ik Ajax was, zou ik ook nu alles er aan doen om er ook alles eruit te krijgen en niet dat hij straks gratis kan vertrekken.
+2/-0

2 maanden geleden
Sterk van Ajax.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Idd. Zoek het lekker uit André! Ga je kapot schamen man want bij Ajax ben je een topkeeper geworden! Dat heb je alleen aan Ajax te danken en wat krijgt de club ervoor terug? Nul clubliefde en gezeik over geld en andere randzaken wat de boventoon voert. Wat een egoïstische en kortzichtige dwaas!

Dan te bedenken dat je dus dankzij Ajax zo vaak een heldenrol hebt vertolkt dat je ook echt een held bent geworden.
Op basis daarvan hebben (of hadden) de supporters je in hun armen gesloten terwijl het er in het begin qua prestaties echt niet uitzag!

André, je bent zo vaak de held geweest dat van al die momenten een waanzinnige film valt te maken. Is zelfs dat dan niet goed genoeg?

Tel daarbij op dat je ook dankzij Ajax NOG STEEDS goed verdient.

So André, I say you're fired!
When you spit on Ajax, you spit on me so take your shit and leave!

Stupid pill abusing idiot!

Ten more where you came from. Period.
+2/-0Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

basten blind bloed boer counters duitsland dumfries eriksen fier frankrijk griekenland ijsland jeroene jong koeman koen malen nederland nouri oekraine oostenrijk oranje portugal schipahoy schotland spelbos spelersmateriaal spurs timber weghorst