Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: 'Nog geen signalen dat Ajax interesse heeft in deelname aan Super League'

19 april 2021 09:43 - AD.nl
Foto: Pro Shots

KNVB: "Nog geen signalen dat Ajax interesse heeft in deelname aan Super League"; image source: Pro Shots

De afgelopen jaren werd Ajax regelmatig genoemd als mogelijke deelnemer in een nieuwe Europese supercompetitie. In een reactie aan het Algemeen Dagblad geeft Gijs de Jong van de KNVB echter aan geen signalen te hebben ontvangen dat de club daadwerkelijk zou willen deelnemen. De Jong is momenteel in Zwitserland voor een vergadering van de UEFA over een wijziging van de opzet van de Champions League. "We zijn met Ajax, PSV, AZ, Vitesse, FC Utrecht en de Eredivisie CV opgetrokken in dit hele dossier", aldus De Jong.

De secretaris Generaal van de KNVB gaat verder: "Erik van Spanje, strategisch adviseur van Ajax, was één van de mensen die met het voorstel van een Zwitsers format voor de Champions League kwam. Dat maakt deel uit van de plannen die nu op tafel liggen. Dus nee, ik ben er op zich niet bang voor dat Ajax mogelijk de Super League in wil. Maar als de wereld zich ontwikkelt, zullen mensen ook opnieuw naar hun kansen kijken. Daarom is het zo jammer dat het voorstel van de Super League juist de solidariteit in Europa zo doorkruist."

Meer op AD.nl
Tags

knvb jong doorkruist dossier eredivisie format generaal gijs opgetrokken secretaris solidariteit strategisch supercompetitie uefa utrecht vitesse zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Ook niet aan mee gaan doen - je moet de beste van Nederland worden en daarmee verdien je het om het tegen andere kampioenen op te nemen. Dat was de kracht van het Europese club voetbal, niet het feit dat toevallig een paar rijke clubs het tegen elkaar opnemen.

Het feit dat de UEFA juist naar de pijpen van de rijke clubs aan het dansen is verziekt het voetbal; er is namelijk geen eerlijke competitie maar gewoon wie heeft de meeste macht.

Een overkoepelende organisatie moet er zijn om juist de ontwikkeling van de sport te bevorderen, niet om de rijke clubs nog rijker te maken. De bedragen die tegenwoordig betaald worden voor spelers zijn zo belachelijk dat dit soort zaken nodig zijn om te overleven. Het wordt tijd dat voetbal een grondige opschudding krijgt en misschien is dit wel wat het nodig heeft...
+2/-0

 
4 weken geleden
en opnemen tegen clubs van de 2e, 3e en 4e plek..... :-(
+1/-0

4 weken geleden
Afhankelijk van de distributie van de gelden, zou dit wel eens de manier kunnen zijn om echte aansluiting te krijgen met de top. Ik denk dat we als eredivisie club niets te verliezen hebben en volledig op deelname moeten inzetten.
+1/-5

4 weken geleden (gewijzigd)
Van mij mogen ze, weg wezen met die poenige clubs. Dan kan de Champions League weer worden zoals het ooit bedoeld was: een competitie tussen de kampioenen van Europa. En dan kan het zomaar weer gebeuren dat je een finale krijgt tussen Panathinaikos en Ajax, of Celtic en Feyenoord. Prima!
+5/-0

 
4 weken geleden
Dit zou toch prachtig zijn. Mooie klassieke wedstrijden tussen landskampioenen!
+1/-1

4 weken geleden
Nu al heeft Ajax het moeilijk. Zowel om de potentie van de selectie op peil te houden als wel om die selectie steeds meer te moeten betalen. Meer dan evenredig. Met als gevolg een vlotte uitschakeling tegen een ploeg als Atalanta in de CL en uitschakeling bij een club in de marge als tegen AS ROMA. Ajax loopt nu zelfs in die Euroleag al op zijn tenen. Daardoor ga je gekke sprongen maken. Haller vergeten door te geven, Brobbey over het hoofd gezien, Overmars die een extra manager nodig heeft, spelers die dan wel blijven voor nog een jaartje langer maar nu blijkt cumulatief dat dat toch veel meer kost als gedacht. Je mag ook niet verwachten dat Ajax de komende vijf jaar één keer een finale haalt een keer een halve finale en een kwartfinale. Dat is niet vol te houden. De meeste clubs zelfs in de subtop van Europa hebben als grotere selecties. Ajax valt niets kwalijk te nemen. Die doen hun best. Het voortbestaan is echter belangrijker dan meedoen met de rijkste clubs van de wereld.
+1/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Ik zie een hoop negatieve reacties hierop. Laat ik vooropstellen dat ik hierin neutraal ben, maar dat ik het wel begrijp. UEFA en FIFA (voornamelijk die eerste) heeft een monopoly positie en domineert. Al jaren denkt UEFA onaantastbaar te zijn. In tegenstelling tot UEFA is FIFA minder negatief over de Super League. Dit heeft echt wel een reden.

Daarnaast is het zo dat er al decennia lang bij de UEFA niet meer om het échte voetbal maar alleen maar over de sponsors, inkomsten en kijkcijfers gaat. Men kijkt liever naar Real-City dan naar FC Salzburg - Athletico. Dit is precis waar de Super League voor staat. Top ploegen tegen elkaar, hoge kijkcijfers, veel sponsor geld en hogere inkomsten voor de ploegen dan in de CL. Verder krijgen de ploegen veel meer financiële zekerheid dan bij de UEFA. Het is precies hetzelfde wat UEFA nu eigenlijk doet alleen dan met een andere jasje eromheen. Ik snap dan ook het gejank van de UEFA niet zo. De ploegen die meedoen aan de UEFA toernooien zijn eigenlijk 'klanten' van de UEFA en die klanten kiezen nu voor een concurent/alternatief.
+2/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Maar de Champions League is nog steeds een competitie waarvoor je dient te kwalificeren. Dit wordt een gesloten systeem, waar je niet uit kunt degraderen of naar promoveren. Je kunt je als club hooguit inkopen.

En ja, topwedstrijden zijn leuk om te zien, maar niet als dat de nieuwe standaard wordt. Dan kijk je alsnog elke week naar dezelfde clubs. En als spelers straks, zonder sportief perspectief af te hoeven wegen, kunnen kiezen uit het weer in Spanje of het eten in Italie of de regen in grauw Engeland, dan is het snel gedaan met de Engelse clubs en krijg je daar ook een toplaag en een onderlaag.
+1/-0

4 weken geleden
Dit gaat alleen om de poen,en natuurlijk willen die schijtclubs Ajax erbij hebben.Wat denken die malle Engelsen wel....Wij AJAX zijn, waren en zullen altijd blijven, Grote club, grote naam en voetbal met een ander soort Kapsones. De hele wereld kent de clubnaam Ajax immers, er is er maar 1, en dat zijn WIJ dus AJAX.
+1/-1Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

allan award barcelona cruyff danish denemarken donvito europacup fier fifa footballer greatest joe juventus koen laudrup madrid michael monchengladbach players rijkaard roglic schipahoy simonsen simonson spelbos time uefa world year