Transparent
Inloggen
Sluiten

Komst van Super League legt bom onder huidige Champions League

19 april 2021 09:35
Foto: Pro Shots

Komst van Super League legt bom onder huidige Champions League; image source: Pro Shots

Twaalf Europese topclubs hebben zondag de komst van een Super League aangekondigd. Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Juventus, Internazionale en AC Milan willen uiteindelijk in een competitie van twintig clubs jaarlijks om de titel strijden. De twaalf oprichtende clubs zouden samen met nog drie andere clubs ieder jaar verzekerd zijn van deelname, terwijl vijf andere clubs zich kunnen kwalificeren.

Volgens de New York Times zouden clubs alleen al bij deelname aan de Super League verzekerd zijn van 425 miljoen euro ieder seizoen. Zo zou de Amerikaanse bank JP Morgan jaarlijks 4 miljard euro willen steken in de competitie.

In het statement wordt aangegeven dat de wedstrijden voor de Super League midweeks worden gespeeld, zodat de clubs in het weekend kunnen spelen in de nationale competitie. De voetbalbonden hebben samen met de UEFA en FIFA echter keihard uitgehaald naar de clubs. Clubs die deelnemen aan de Super League worden uitgesloten van deelname aan nationale en internationale competities. Ook zouden spelers van clubs uit de Super League niet meer in actie mogen komen voor de nationale elftallen. Ook de KNVB heeft zich bij dit statement aangesloten.

De komst van de Super League legt ook direct een bom onder de Champions League en de andere toernooien. Maandag zou bij een vergadering van de UEFA juist ingestemd gaan worden met een nieuw model van de Champions League vanaf 2024. Ook de twaalf clubs stonden achter deze opzet, maar zijn nu alsnog met de komst van de Super League aangekomen. Bovendien zijn de twaalf clubs ook direct opgestapt uit de European Club Association. Ook de ECA heeft zich fel tegen de komst van een Super League gekeerd.
Tags

bom madrid statement uefa aangekomen arsenal association atletico barcelona chelsea fifa ingestemd internazionale juventus knvb liverpool milan miljard morgan oprichtende times titel tottenham york

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden (gewijzigd)
Misselijk makend gedrocht wat maar weer eens laat zien dat de grote jongens bij de grote clubs totaal schijt aan hun supporters hebben. Dit gaat echt puur alleen om het geld en monopolie positie voor de twaalf oprichters. Zelfs als Ajax daar bij zou zitten zou ik zwaar tegen zijn.
Hoezo vijftien teams die altijd mee mogen doen en de rest van Europa moet zich maar zien te kwalificeren? Daar zullen Bayern, Dortmund, Napoli, Roma, PSG, Leipzig, Ajax, Sevilla en nog veel meer clubs heel blij mee zijn.
Wat een huichelzootje. Op zich hebben we al een soort Europese competitie met de C.L. en die is best hier en daar wel voor verbetering vatbaar. Maar als die verbetering er zo uit ziet is het bijna of misschien wel helemaal crimineel. Dat is net zo iets als al het geld op de wereld voortaan maar aan 15 landen geven en 5 landen krijgen ook wat via een bepaald systeem. Hoe ziek is de wereld aan het worden. Dit wil toch geen normaal denkende supporter?
+1/-0

4 weken geleden
Tsja ik denk dat Europa te klein aan t worden is. Zij denken aan grotere afzetmarkt in Azië en VS. Potje Real-United verkoopt lekkerder dan Real-Levante of United-Burnley en aangezien ze daar bereid zijn te betalen, gaat dit gewoon gebeuren.
Verder kan de uefa roepen wat ze willen, maar reken maar dat dit door die twaalf clubs doordacht is. Dit gaat er gewoon komen.
Ajax zal ook vooraan staan. Kijk alleen al ff hoe Ajax is begonnen in Azië en met name VS.
Zit ik erop te wachten? Nee totaal niet, maar vrees t ergste...
+2/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
De potjes Real - United of Barca - Juve verkopen alleen maar omdat ze eens in de zoveel tijd gebeuren en dus speciaal zijn. De beste van de nationale competities die het tegen elkaar opnemen.

Als dit elk jaar gaat gebeuren dan is de spanning er ook wel af en zal dus ook de aandacht eraan afnemen. Manchester United tegen Manchester City is ook een pracht wedstrijd, maar daar zie je toch ook niet iedereen in Nederland voor thuis blijven?

Laat ze lekker gaan, ik vind het wel prima.
+1/-0

4 weken geleden
Die zogenaamde, rijke, topclubs gaan het blijkbaar niet redden op de lange termijn.
Sinds de opzet van de CL wordt deze clubs, lees van de zogenaamde topvoetballanden, de hand boven het hoofd gehouden en worden de andere landen, clubs, steeds meer in een hoek gedrukt.
Als de UEFA, FIFA en o.a. de KNVB het statement navolging geven en eindelijk eens ballen tonen door dit door te voeren dan mag wat mij betreft meteen die Super Leage in het leven worden geroepen. Die zogenaamde topclubs zullen uiteindelijk niet meer kunnen bestaan.
+1/-0

4 weken geleden
Deze clubs willen niet delen. Hoe gaan deze clubs dan voetballen Zonder al de andere clubs???
+1/-0Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.809 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

award barcelona cruyff danish denemarken donvito dumoulin europacup fier fifa footballer greatest joe juventus koen laudrup madrid michael monchengladbach players rijkaard roglic schipahoy simonsen simonson spelbos time uefa world year