Transparent
Inloggen
Sluiten

Zaakwaarnemer André Onana: 'Wij zijn bereid om verder te praten'

19 april 2021 00:27 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Zaakwaarnemer André Onana: "Wij zijn bereid om verder te praten"; image source: Pro Shots

Volgens zaakwaarnemer Albert Botines wil André Onana zijn contract bij Ajax wel verlengen. Dat geeft hij aan in een reactie tegenover De Telegraaf. "Marc Overmars begrijpt de situatie, maar de rvc pusht om snel een deal te sluiten, wil dat binnen één dag", aldus Botines. "Er zijn wat verschillen van mening, geen grote. Marc doet het goed."

Ajax zou willen verlengen tot 2024, terwijl Onana niet langer wil blijven tot 2023. De rvc van Ajax wil echter nu 'ja' of 'nee' en dan is het voor de doelman nu een 'nee'. "Wij zijn bereid verder te praten", zo geeft Botines aan. "En als dat niet gebeurt, zien we wel waar de toekomst van André ligt en wanneer."
Discussieer mee op de forums


Tags

onana botines rvc albert overmars pusht telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Verleng dat contract gewoon met een jaar anders loopt hij eind 2022 gratis de deur uit.
+1/-0

 
4 weken geleden
Gelukkig doe jij de onderhandelingen niet. Want volgens mij begrijp jij het niet zo goed. De druk ligt niet bij Ajax, maar bij André.

André heeft op dit moment eigenlijk weinig keus. Hij zal een meerderjarige contract naar Ajax's smaak wél moeten tekenen en anders moet hij de consequenties aanvaarden dat Ajax alle geleden schade op hem waarschijnlijk zal verhalen. Zowel de misgelopen transfersom/waarde, de salaris die hij doorbetaald krijgt en de sportieve aspecten zoals sponsoring enz.

Ajax is namelijk heel coulant tegenover hem en Ajax behoudt hem 'gewoon' op de payrol ondanks zijn eigen stomme foutje. Wanneer een vrachtwagen chauffeur met drugs achter het stuur gepakt wordt wordt deze direct ontslagen door zijn werkgever. Dat had Ajax ook kunnen doen, maar dat deden ze niet wat de opbrengst zal later groter zijn dan de investering die zij op dit moment doen mits uiteraard André zijn contract verlengt.

Daarnaast is het zo dat de meeste voetballers rondom hun 26ste op hun top zijn. Dat geldt dus nu ook voor hem. Echter, wanneer André een jaar lang niet mag keepen of zelfs niet mee mag trainen (wat het ergste is) is maar de vraag in wat voor vorm hij volgend jaar terugkomt. Voor Ajax is dat ook een gok, want het kan zo maar een jaar duren voordat hij zijn vorm en wedstrijdritme weer te pakken heeft. Ik begrijp wel dat Ajax een contract tot 2024 aanbiedt gezien de risico en de investering die Ajax op dit moment in André doet. Die zakewaarnemer moet niet moeilijk doen en de realiteit onder de ogen zien.
+5/-0

 
4 weken geleden
De eventuele misgelopen transfersom zal nooit op Onana verhaalt kunnen worden, simpelweg omdat dit juridisch niet kan.
Salaris terugvorderen kan daar in tegen wel.
+1/-0

 
4 weken geleden
Toen Mutu werd ontslagen door Chelsea vanwege cocaïnegebruik moest ie iets van 17 miljoen zelf aftikken en mocht ie tot einde looptijd van zijn contract nergens anders voetballen. Dat is wel een consequentie die hij moet overwegen.
+2/-0

 
4 weken geleden
Mutu werd ontslagen na cocaïne gebruik bij Chelsea en tekende vervolgens bij Juve. Chelsea had daarvoor nog 24 miljoen betaald voor Mutu.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ok, dan herinnerde ik het me anders. Die situatie ligt dan inderdaad wel wat anders dan dit geval.
+1/-0

 
4 weken geleden
Dan krijg je het welles nietes verhaal dat ook is ontstaan bij Nouri; wij denken dat we zoveel hadden kunnen verdienen en wij denken zoveel...

Ga liever niet in dat spel mee en verhaal gewoon het salaris, last hem banken bij de b elftallen en ga door.

Hopelijk is het allemaal onderhandelings techniek en lachen we hier over een paar maanden om.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ik begrijp jouw bericht en ik ben het er ook mee eens. Ik weet dat het probleem bij Andre ligt. Maar ik heb begrepen dat het alleen om de lengte van het contract gaat. Andre wil maar 1 jaar bijtekenen en Ajax wil een meerjarig contract. Ik vind ook dat Ajax coulant is geweest tegen Andre. Maar als ze er niet uitkomen loopt Andre eind 2022 gratis de deur uit. Je kan natuurlijk principes hebben als Ajax zijnde maar je moet ook aan de financiële huishouding denken.
+1/-0

nieuws-redacteur 4 weken geleden
Ze willen gewoon de zaak rekken. Aan het einde van het seizoen kunnen geinteresseerde clubs komen, bovendien ligt nu de uitspraak van het CAS er nog niet.

Overmars is er klaar mee en gooit de knuppel in het bekende hoenderdok. Hij wil zich niet meer laten piepelen, zoals ook met Raiola telkens gebeurde.
+1/-0

4 weken geleden
Nou zou mooi zijn als ie voor een kleine transfersom weg gaat, maar denk dat ie alleen naar een grotere club wil. Ondertussen moet Ajax maar eens gaan kijken in Deventer. Daar staat misschien wel onze toekomstige keeper.
+1/-0

4 weken geleden
Als dat verhaal over de RVC klopt is het zowel in het veld als daarbuiten bij Ajax kwa teamwork slecht gesteld. Kwestie Haller, kwestie Brobbey en nu dit weer.
Het ergste is nog dat ze zichzelf daarmee telkens in de voet schieten.
Het contract verlengen tot en met 2023 zou moreel verantwoord zijn.
+1/-0

4 weken geleden
Waar is het respect naar Ajax toe, ik begrijp dat Onana het onderste uit de kan wil halen ,maar hij ook moet beseffen dat Ajax behoorlijk loyaal & royaal is geweest en het geen éénrichtingverkeer kan blijven. Ik heb het volste vertrouwen in Marc!!
+1/-0Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

allan award barcelona cruyff danish denemarken donvito europacup fier fifa footballer greatest joe juventus koen laudrup madrid michael monchengladbach players rijkaard roglic schipahoy simonsen simonson spelbos time uefa world year