Transparent
Inloggen
Sluiten

Marc Overmars: 'We moeten voor minimaal 50 miljoen verkopen om quitte te spelen'

18 april 2021 17:40 - ESPN
Foto: Pro Shots

Marc Overmars: "We moeten voor minimaal 50 miljoen verkopen om quitte te spelen"; image source: Pro Shots

Voorafgaand aan de bekerfinale tegen Vitesse gaf directeur voetbalzaken Marc Overmars in gesprek met ESPN aan dat Ajax komende zomer spelers zal moeten verkopen. "Iedereen weet natuurlijk dat we een buffertje hebben, maar dat buffertje gaat heel snel naar beneden", aldus Overmars. "Ik hoop dat in het nieuwe seizoen alle stadions weer uitverkocht zijn. Wij hebben dat ook heel erg nodig."

Overmars kreeg daarom de vraag of Ajax dan een speler móet verkopen. "Ik denk zelfs wel twee", zo gaf hij aan. "Als je onze uitgaven ziet, moeten we voor minimaal 50 miljoen verkopen om quitte te spelen."

De directeur voetbalzaken wilde niet in gaan op welke clubs zich al gemeld hebben voor een speler. "Dat ga ik natuurlijk niet zo zeggen", reageerde hij daarop. "Mensen vergeten wel dat negentig procent van de clubs niets te besteden hebben. Het zal allemaal heel erg rustig gaan worden."




Tags

overmars quitte buffertje bekerfinale espn vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Tja, geen vrolijk bericht. Als wij dat al hebben, hoe erg is het dan bij de rest?
+1/-1

 
2 jaar geleden
Precies: de andere Europese clubs zullen relatief veel grotere problemen hebben.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat zal dus wel Gravenberch worden voor een miljoen of 35. Daarvoor in de plaats hebben we gelukkig dan Kudus dus in dat geval valt de schade wel mee.
Hopelijk blijft het daar dan bij hoewel Antony, Nico en Neres natuurlijk ook links en rechts op de radar staan.
+1/-0

2 jaar geleden
Onana en Brobbey die gratis de deur uitlopen. Anders had je dit bedrag ruim binnen.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik begrijp dat je er als bedrijf in normale omstandigheden naar streeft om winst te maken, of in ieder geval minimaal quitte spelen.
Maar we zitten in Corona tijdperk dus waarom kan je dan niet een keer een jaar verlies draaien? Ajax heeft 500 miljoen in de kas dus 1 jaartje incasseren zit niemand mee en daar hebben alle aandeelhouders begrip voor.
Ik zeg lekker je spelers behouden en vorig jaar daarmee extra CL geld mee pakken en weer zwarte cijfers schrijven.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ajax zou niet 22 miljoen hebben geïnvesteerd als ze nu in paniek raken van dit bedrag. 50 miljoen om quitte te draaien is niet iets wat per se dit seizoen moet gebeuren.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Hele punt van dit artikel is dat er deze zomer voor minimaal 50mil verkocht moet worden...
+1/-0

 
2 jaar geleden
500 miljoen in kas. Dat is knap bij een eigen vermogen van 220 miljoen.

Verlies is niet goed voor de beurskoers, dus overmars geeft hier eigenlijk een winstwaarschuwing af.
+1/-0

2 jaar geleden
Blijkbaar geeft Ajax dan gewoon teveel uit aan salarissen.
Terwijl ze de laatste jaren de kampioenschappen aaneenreigen met bijbehorende CLbonussen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Hoezo? Uit welke vijver wil jij vissen? 1e divisie? Als je nee wilt doen, dan moet die salarissen omhoog. Anders krijg je nooit de kans om een Blind of Tadic op te stellen...
+1/-0

2 jaar geleden
Denk dat deze goal van Neres hem dan heel goed uitkomt.
+1/-0

JeroenE (geschorst)
2 jaar geleden
Als je in 1 seizoen meer dan 30 miljoen uitgeeft aan zaakwaarnemers dan heb je wel een heel duur huishouden. Dan moet je dus ook jaarlijks klappers maken. Zeker als de inkomsten hard teruglopen vanwege de coronacrisis.

Triest maar zo ga je komend seizoen weer een tussenjaar krijgen.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ja ja ja.. Er komt een leegloop van spelers en Erik ten Hag gaat, en Overmars gaat en van der Sar kan het blijkbaar toch niet..

Joh als we, nadat een paar dragende en bepalende spelers zijn weggaan, dit seizoen toch de beker pakken en ook kampioen worden, dan verheug ik me al op volgend seizoen!

Ik moet het nog maar zien of Ajax weer wordt leeggekocht want de spelers van Ajax zijn immers niet bepaald gratis.

Voor de rest:

PSV heeft een probleem want het beleid deugt niet, Feyenoord heeft een probleem EN niet genoeg kwaliteit om kampioen te worden en AZ heeft niet genoeg kwaliteit om kampioen te worden en is ook bij lange na niet stabiel genoeg.

Kortom: Op naar FC Utrecht!

:-)
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Hier heb ik het vaak over, de Eredivisie geeft gewoon niet genoeg inkomsten om constant mee te doen in de top van Europa.

Ajax leeft op heel grote voet wat betaald wordt door het behalen van de Champions League en dan overwinteren. Dat hoeft maar twee seizoenen achter elkaar mis te gaan, wat niet verassend is als je elk seizoen je spelers kwijt raakt, en je moet weer gaan bezuinigen.

Overmars lijkt het allemaal goed te weten en ik hoop van harte dat het allemaal goed blijft gaan - gelukkig hebben we weer een aantal groei briljantjes die ons leuke bedragen opleveren als ze weg gaan.

Het is en blijft het verdien model van Ajax; opleiden en door verkopen. Meer zal er niet in zitten zo lang we de Eredivisie niet veranderen.
+1/-0

2 jaar geleden
Het is natuurlijk ook Marc's manier om de prijzen een beetje realistischer te krijgen voor Ajax targets, logisch toch. Ajax kan prima rondkomen maar zonder champions league voetbal of zonder publiek wat nu gebeurt dan wordt het krap dan moet je een paar spelers verkopen in plaats van dat dit 'mag'. Ik denk dat die 50 miljoen vooral nodig zijn om ook weer gericht spelers te halen, zonder dat geld zal er ook niks bij kunnen komen.
+1/-0

2 jaar geleden
Tagliafico en Neres, hopelijk kunnen we Martinez nog een jaar houden.
+2/-0

2 jaar geleden
Gewoon Nico verkopen aan Leeds voor 50 miljoen en het is weer opgelost
+1/-0

2 jaar geleden
Er zal niet alleen verkocht moeten worden , maar ook gekocht moeten worden ! Wil je tenminste Europees willen meedraaien.
+1/-0

2 jaar geleden
Denk dat Overmars graag Neres wil verkopen.
+1/-0

2 jaar geleden
Echt gelul, er is genoeg voor welke bank dan ook om hier in te investeren , en dat is wat banken graag doen toch. Nix verkopen, laten andere clubs hun absurde basis maar uithollen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos