Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax gaat zondag op jacht naar eerste prijs van het seizoen en twintigste beker in clubhistorie

16 april 2021 16:21

Zondag kan Ajax eindelijk de eerste prijs van het seizoen binnen gaan slepen. In Rotterdam wacht de bekerfinale tegen Vitesse, een van de grote verrassingen in de competitie van dit seizoen. Met Willem II, ADO Den Haag, Excelsior en VVV-Venlo kenden de Arnhemmers echter een vrij eenvoudig programma richting de finale, terwijl Ajax onder meer PSV en AZ wist te verslaan.

Ajax speelde in totaal zeven keer eerder tegen Vitesse voor de beker sinds het begin van het betaald voetbal in Nederland. Vijf keer bleek Ajax te sterk, terwijl Vitesse twee keer wist te winnen. Vorig seizoen troffen beide teams elkaar in de kwartfinale. Ajax was in Arnhem toen met 0-3 te sterk. Eerder dit seizoen werd de thuiswedstrijd in de competitie nog met 2-1 gewonnen. De uitwedstrijd volgt aan het einde van het seizoen.

Al 23 keer eerder stond Ajax in de bekerfinale sinds het begin van het betaald voetbal en daarvan werden 17 finales in winst omgezet. Bovendien wist Ajax voor het begin van het betaald voetbal al twee keer beslag te leggen op de beker, zodat deze al 19 keer aan de prijzenkast toegevoegd kon worden. Zondag kan dus nummer 20 in de kast gestopt worden. De laatste finale vond twee seizoenen geleden plaats. Met 0-4 was Ajax toen veel te sterk voor Willem II.




Tags

vitesse bekerfinale ado arnhem arnhemmers excelsior kast nederland prijzenkast verrassingen vvv

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos