Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Gerry Hamstra benoemd tot technisch manager van Ajax

13 april 2021 15:24 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Gerry Hamstra benoemd tot technisch manager van Ajax</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft Ajax bekend gemaakt dat Gerry Hamstra als technisch manager bij de club aan de slag gaat. Hamstra heeft een contract getekend tot de zomer van 2024 en zal vanuit zijn functie directeur voetbalzaken Marc Overmars gaan ondersteunen. Hamstra werkte de afgelopen vijf jaar in dezelfde functie bij sc Heerenveen en werkte eerder bij onder meer Vitesse, FC Groningen en Vitesse.

Marc Overmars geeft aan blij te zijn met de komst van Hamstra. "We hebben de scouting voor het ontdekken en de jeugdopleiding voor het ontwikkelen van talent. Wij hadden behoefte aan iemand die focus heeft op jeugdspelers en de talenten van Jong Ajax waar het gaat om de individuele plannen die we met deze spelers hebben en de bijbehorende contracten. Maar Gerry gaat ons ook helpen bij de scouting", aldus Overmars.

De directeur voetbalzaken gaat verder: "Daarnaast merk ik dat de dynamiek rondom het vastleggen van spelers veranderd is en tijdrovender is geworden. Daardoor is het voor mij prettig dat we iemand erbij hebben gekregen, waardoor ik nog meer aandacht aan de compositie van de A-selectie kan besteden. Gerry heeft veel ervaring en is in onze optiek de ideale man voor deze baan. Ik kijk met vertrouwen uit naar een succesvolle samenwerking."

Hamstra noemt het zelf een geweldige kans. "Ik ga niet alleen nauw samenwerken met Marc Overmars maar ook met verschillende andere mensen op de Toekomst", zo geeft hij aan. "Ajax is internationaal een grote naam waar het gaat om het ontwikkelen van talenten tot topspelers. Ik heb erg veel zin om een bijdrage te leveren aan de organisatie die daar verantwoordelijk voor is."

Meer op Ajax.nl
Tags

hamstra gerry overmars vitesse baan compositie dynamiek groningen heerenveen jong ontdekken optiek tijdrovender

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Goede zet Ajax.
+4/-0

2 jaar geleden
Veel werk aan de winkel met jaj ,is niet om aan te zien, voor de aankomende jaren zie ik bijna niemand (broertje Timber komt er wel) die goed genoeg is om door te stromen ,ook vd Gaag heeft er helemaal niets van gebakken, die moet ook zijn verantwoordelijkheid nemen en zijn taken neerleggen.
+1/-4

 
2 jaar geleden
Wat een negatief geleuter joh. De afgelopen seizoen zijn nogal wat er talenten doorgestoomd naar de A-selectie waardoor Jong Ajax in veel wisselende samenstellingen heeft gespeeld.
+4/-1

 
2 jaar geleden
Inderdaad, zet Brobbey, timber, etc bij Jong en ze worden kampioen.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Je kijkt zeker nooit naar jaj ,en/of je hebt er helemaal geen verstand van, er is helemaal geen vooruitgang om positief over te zijn, ook individueel staan ze stil en er zijn enkele spelers doorgestroomd ,waaronder Timber en Brobbey (die gaat nog weg ook) ,dat zijn de enige ,noem mij er nog meer ?? Ekkelenkamp ,Traore, beide zijn Ajax onwaardig en noem mij een speler die er in het volgend seizoen wel bij Ajax 1 gaat aansluiten?
+1/-1

 
2 jaar geleden
Dat is ook de schuld van vd Gaag ja, Brobbey die weg gaat.
Wat is belangrijker, paar spelers die doorbreken of kampioen worden in de 1e divisie?
+2/-1

 
2 jaar geleden
Daar gaat het niet om, het is de bedoeling om ze beter te maken, te kneden ,klaar te stomen dat ze straks in Ajax 1 passen.
Een feit is dat er te veel spelers lopen die niet goed genoeg zijn en ook geen vorderingen maken, wat nodig is om straks stappen te maken bij Ajax 1, ook zie ik dat er bij velen de passie en karakter ,mist en dat zie je in de resultaten, ze missen dat over mijn lijk mentaliteit wat je nodig hebt als je voetbalt voor Ajax ;ik speel voor Ajax en wij winnen altijd!! Dus er moet snel afscheidt genomen worden van een groot aantal spelers en dat moet snel aangevuld worden met spelers die het wel hebben en dan komt Hamstra in het verhaal, ik wens hem het aller beste!
+1/-1

 
2 jaar geleden
Doel van jong Ajax is ook het individu.
+2/-1

2 jaar geleden
Tenminste dit keer niet een oud-Ajax-voetballer met vriendjes. Heel goed.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.346 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez bassey berghuis bergwijn bestuurder blind boomen bosz brobbey elsimao frimpong hato heitinga jong jordi mediaoptredens mislintat molenaar oranje rotatiespeler rulli rvc sar sjakie tadic taylor timber vos wedstrijdritme wijndal