Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Bevestiging: Clubs hebben toestemming voor test met publiek

6 april 2021 17:47 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

[Update] Bevestiging: Clubs hebben toestemming voor test met publiek; image source: Pro Shots

Het kabinet wil aan het einde van de maand weer publiek toe staan bij wedstrijden in het betaald voetbal. Dat onthulde Chris Woerts maandagavond bij Veronica Inside. "Vanaf de speelronde van 25 april zal er bij alle wedstrijden in de Eredivisie weer publiek aanwezig zijn", aldus Woerts. "Ik denk dat er tussen de 5.000 en 10.000 supporters per wedstrijden aanwezig mogen zijn, afhankelijk natuurlijk van de capaciteit van het stadion. Maar het is de bedoeling dat er bij de laatste vier of vijf speelrondes gewoon publiek bij komt."

Ook volgens Woerts is het belangrijk dat er weer supporters in het stadion mogen komen. "Ze zijn er bijna een jaar niet geweest en de seizoenskaartacties moeten er komen om weer te verlengen. Ze moeten de liefde weer een beetje voelen van de club en het stadion, dus vanaf eind april weer naar het stadion", zo gaf hij aan. "Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft hier al toestemming voor gegeven. Het moet alleen nog formeel gedaan worden."

In het geval van Ajax zou het over nog drie thuiswedstrijden gaan. Indien de berichtgeving klopt zouden de thuiswedstrijden tegen AZ, FC Emmen en VVV-Venlo weer met supporters gespeeld gaan worden.

Update 06-04 17:47: De NOS meldt dat de clubs in het betaald voetbal toestemming hebben om eind april te testen met publiek. In speelronde 30 zullen alle wedstrijden in de Eredivisie gedeeltelijk met publiek gespeeld gaan worden, waaronder Ajax - AZ. Bij die wedstrijd zouden 7.500 supporters zijn toegestaan. Ajax zou in die wedstrijd bovendien de landstitel definitief kunnen binnenslepen.

Volgens het Algemeen Dagblad moeten fans die het stadion in willen binnen 24 uur voor de wedstrijd een coronatest ondergaan in een teststraat. Wie een negatieve uitslag heeft kan dit bij de stadionpoort laten zien via de CoronaCheck-app. Op de tribunes moet iedereen zich vervolgens houden aan de verplichte onderlinge afstand van 1,5 meter.

Meer op NOS.nl
Tags

woerts eredivisie binnenslepen capaciteit coronacheck coronatest emmen formeel kabinet landstitel liefde nos seizoenskaartacties stadionpoort teststraat veronica volksgezondheid vvv welzijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Leuk voor ons als supporters zeker de kampioenswedstrijd (waarschijnlijk) Nog leuker als de Fey supporters getuige zijn van de erehaag voor ons in de kuip.
Voor de horeca, evenementenbranche en sportscholen een messteek in de rug als dit bericht klopt.
Volgens mij is er nog een belachelijke avondklok van kracht. Hoe doe je dat met avond wedstrijden dan? En EL avonden?
+3/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Kan het me niet indenken dat stadions eerder open zullen gaan dan de horeca. Het zou toch echt belachelijk zijn dat horeca met alle maatregelen van dien niet open mogen, maar een stadion wel. Ik kan begrijpen dat veel supporters er blij mee zullen zijn, ik zou het toch echt niet goed vinden.. Dan liever dat restaurantje om de hoek helpen...
+5/-0

3 jaar geleden
En de bekerfinale is dan zonder supporters... ik snap die logica soms echt niet meer...
+3/-1

 
3 jaar geleden
Het is een test... dat staat duidelijk in het artikel.

En na een test volgt meestal een uitslag/evaluatie.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik sluit me hierbij aan. Natuurlijk wil ik graag weer naar mijn cluppie toe. Ik mis zeker de dagen op de toekomst. Maar de logica is ver te zoeken als de horeca wel gesloten moet blijven.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco chaotisch deadline elsimao farioli gaaei godts hato henderson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson