Sonck schiet Belgie naar zege; korte invalbeurt Ibrahimovic voor Zweden; Finland en Roemenie gelijk

10 september 2003 22:16

Wesley Sonck was vanavond uiterst succesvol voor het belgisch nationale elftal. Sonck, die bij Ajax nog niet volledig uit de verf komt, scoorde twee keer voor Belgie in de met 2-1 gewonnen interland tegen Kroatie. De Belgen behouden daardoor een kans op de eindronde. Hij werd in de 92ste minuut vervangen door Ajacied Soetaers. Jelle van Damme stond als linksback in de basis opgesteld van Belgie.

Na zijn glansrol afgelopen zaterdag voor Zweden, waarbij hij twee keer scoorde, stond Zlatan Ibrahimovic woensdagavond niet in de basis van Zweden in de EK kwalificatie-interland tegen Polen. In Polen wonnen de Zweden met 0-2 door doelpunten van Nilsson en Mellberg. Ibrahimovic kwam een minuut voor tijd nog in het veld voor Allb?ck. Door de overwinning plaatste Zweden zich als groepswinnaar voor het EK.

Finland kwam in Wales niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ajax verdediger Pasanen stond in de basis van de Finnen. Litmanen speelde zoals eerder gemeld niet, hij was nog niet voldoende fit. Davies en Forssell waren de doelpuntenmakers.

Roemenie speelde met Bogdan Lobont en de verhuurde Chivu gelijk tegen Oud-Ajacied Gronkjaer in Denemarken. Een 2-1 voorsprong werd in blessuretijd weggegeven. De Deense goals kwamen van Tomasson en Laursen. Voor de Roemenen, die eerder de thuiswedstrijd tegen Denemarken met 5-2 verloren hadden, scoorden Mutu en Pancu.