Transparent
Inloggen
Sluiten

Kabinet: 'Vanaf 1 juli mogelijk weer evenementen'

19 maart 2021 13:08 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Kabinet: "Vanaf 1 juli mogelijk weer evenementen"; image source: Pro Shots

De NOS weet te melden dat het vanaf 1 juli weer mogelijk kan zijn om evenementen te pallen in Nederland. Het demissionare kabinet heeft laten weten dat organisatoren van onder meer sportwedstrijden weer kunnen beginnen met het maken van plannen voor na die datum. Mochten evenementen toch niet door kunnen gaan ontvangen de organisatoren een soort annuleringssubsidie van de overheid.

Omdat naar verwachting in juli iedereen vanaf 18 jaar ingeënt is of de eerste prik heeft gehad verwacht het kabinet dat er vanaf 1 juli meer mogelijk is, al blijft het nog altijd onzeker. Ook positieve ervaringen met de fieldlabs zijn voor het kabinet aanleiding om met deze regeling te komen.

De UEFA gaf eerder deze week overigens aan te eisen dat alle wedstrijden op het EK met het publiek worden gespeeld. De Amsterdam ArenA is een van de stadions waarin gespeeld zal worden. De vier wedstrijden in Amsterdam staan echter allemaal al in juni op het programma.

Meer op NOS.nl
Tags

kabinet annuleringssubsidie arena demissionare fieldlabs nederland nos overheid pallen prik regeling sportwedstrijden uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez antony bayern berghuis blind bloed buitenspelers danilo elsimao eredivisie feyenoord fier giphy gorter haller jeroene jim jong koen kudus labyad mazraoui nederland neres pasveer quido rennes tadic tagliafico titel