Transparent
Inloggen
Sluiten

Maarten Stekelenburg: 'Dit hadden we ook niet van tevoren kunnen bedenken'

17 maart 2021 10:08 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Maarten Stekelenburg: "Dit hadden we ook niet van tevoren kunnen bedenken"; image source: Pro Shots

Maarten Stekelenburg is sinds kort opeens weer de eerste keeper van Ajax. In gesprek met Voetbal International geeft hij aan dat dit tot voor kort niet realistisch was in zijn geval. "De trainer belde opeens op, het was de avond voordat het nieuws van de dopingstraf naar buiten kwam. Hij legde uit wat er gaande was", aldus Stekelenburg. "Ik schrok, net als iedereen, ik had ook nog nooit zoiets meegemaakt. De trainer zei dat ik er klaar voor moest zijn. De knop moest om en dat heb ik direct gedaan. Het was heel vervelend voor André, maar ik kon er zelf ook niets meer aan veranderen en moest gewoon laten zien dat ik er klaar voor was. Sindsdien zit ik in een ritme vol wedstrijden."

De doelman wil benadrukken dat het vooral verschrikkelijk is voor André en Ajax. "Mijn rol was duidelijk in de selectie en daar heb ik me elke dag ook vol energie en tevredenheid voor ingezet. Ik moest doen waarvoor Ajax me heeft gehaald: er staan wanneer een beroep op mij gedaan zou worden", zo geeft hij aan. "Nu André niet beschikbaar is, is het gevolg dat mijn eigen positie flink is veranderd. Ik spreek André nog af en toe, maar het is vreemd dat hij niet meer dagelijks bij ons is."

Heel zwaar vindt Stekelenburg het ritme van het bomvolle programma niet nadat hij wekelijks op de bank heeft moeten zitten. "Ik heb de laatste jaren niet veel wedstrijden gespeeld, maar wel altijd volle bak kunnen trainen. Ik miste geen training en voel me fysiek ook heel goed. Bovendien heb ik in de voorbereiding op dit seizoen wel veel duels kunnen meepakken", zegt hij daarover. "Natuurlijk zijn wedstrijden anders dan trainingen, maar ik legde alles in een training, helemaal als ik niet speelde. Ik merk dat ik daar nu voordeel van heb."

Opeens speelt de keeper weer om de prijzen met Ajax en kan hij ook weer terugkeren in het Nederlands elftal. "Ik heb het er ook weleens over met vrienden. Alles wat ik nu nog meepak is bonus", reageert hij daarop. "Ik hoopte dat ik mijn loopbaan kon afsluiten bij Ajax. Het voelt lekker dat dit nu kan. En voor mij is het spelen om de prijzen weer heerlijk. Bij Ajax pakte ik landstitels, bekers, ging je elk seizoen voor het hoogst haalbare. In het buitenland speelde ik bij clubs die níét direct om het kampioenschap streden. Het voelt zo lekker in deze fase van het seizoen nog mee te doen om drie prijzen. En dan ook nog eens als eerste keeper. Dat hadden we ook niet van tevoren kunnen bedenken."

Meer op VI.nl




Tags

stekelenburg beroep bomvolle bonus dopingstraf knop meepak meepakken streden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Prima kerel met een prima mentaliteit!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Laat ik nou altijd begrepen hebben dat het juist zijn mentaliteit is die niet in orde is?
Geweldige keeper in zijn beste dagen maar nooit 100% voor het voetbal willen/kunnen leven.
Meningen verschillen.
+1/-1

3 jaar geleden
Goeie zet om hem te halen.
Dat blijkt maar weer.
Als Europese topclub van weleer en in spe, en in wording...

(Finale 2017 Uefacup)
(Bijna finale 2019 CL behaald)

Heb je gewoon 2 hele goede keepers nodig.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal