Transparent
Inloggen
Sluiten

'Geen enkele trainer in historie haalde een hoger gemiddelde per wedstrijd dan Erik ten Hag'

14 maart 2021 19:01 - OptaJohan
Foto: Pro Shots

"Geen enkele trainer in historie haalde een hoger gemiddelde per wedstrijd dan Erik ten Hag"; image source: Pro Shots

Dat Erik ten Hag uitstekend bezig is bij Ajax bewijzen ook de statistieken. Het Twitter-account OptaJohan zocht uit dat geen enkele trainer in de historie van de Eredivisie gemiddeld meer punten wist te halen in zijn eerste honderd wedstrijden. Ten Hag was zondag voor de honderdste keer de trainer van Ajax toen met 0-2 werd gewonnen van PEC Zwolle en onder zijn leiding kwam de ploeg tot nu toe tot een gemiddelde van 2,43 punten per wedstrijden. Aad de Mos kwam daar in de jaren '80 nog het dichtst bij in de buurt met een gemiddelde van 2,41 punten per wedstrijd.




Tags

hag historie dichtst eredivisie honderdste mos optajohan pec

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Dat is allemaal leuk en aardig, maar prijzen tellen en geen statistieken. Prijzen. Ik ken nog wel een paar andere Ajax Eredivisie trainers die CL en UEFA cup wonnen met minder statistieken.

Op naar de EL winst met ten Hag!
+2/-4

3 jaar geleden
Ik heb vaak kritiek gehad op Ten Hag, en nog steeds sta ik achter mijn woorden. Maar hij blijkt toch wel te leren van zijn fouten, al duurde het even.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Dat is precies zoals het is. Het duurde maanden voordat hij Labyad, Promes, Traore, Ekkelenkamp, Schuurs en Klaiber inruilde voor Martinez, Alvarez, Rensch, Timber en Brobbey. Draai het weer om en we zouden meteen weer in de ellende zitten.
En wat Brobbey betreft een hele hele dure inschattingsfout. Sowieso omdat hij nu weg gaat en misschien had je die 22 miljoen van Haller ook niet uit hoeven geven als zijn talent eerder herkend was.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Dat ze Haller hebben gehaald is volkomen begrijpelijk. Ajax overwinterde niet in de CL en deed het slecht in de Ere omdat ze een spits misten. Dan moest er dus iemand komen dus zich bewezen had en er gelijk stond. Bobbey was nog een talent en is dat nog steeds. Blijkt ook uit dat hij in de Ere nog steeds achter Haller komt.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat ik toen schreef en nu weer schrijf is dat ten Hag eigenlijk Brobbey de kans had moeten geven die Traore gehad heeft dan hadden we misschien Haller niet hoeven kopen. Vandaar ook het woord misschien. Door die verkeerde inschatting zullen we dat namelijk nooit weten en is Brobbey weg. Dat Haller nu boven Brobbey in de pikorde staat is een compleet ander verhaal.
+1/-0

3 jaar geleden
ik heb ook kritiek op ten hag gehad.omdat labyad en en prommes er altijd in stonden. hij heeft nu ook een beter elftal.hij had vandaag ook tadic eerder moeten wisselen en haller ook. en om iedere heer anthony te wisselen is ook niet goed die jongen weet ook niet meer waar hij aan toe is. maar ja ze zeggen altijd een winnende trainer heeft altijd gelijk. maar met dit materiaal moet je zoal kampioen worden heb je ten hag niet voor nodig.
+2/-0

3 jaar geleden
Wat typisch dan dat hij nog niet de EL heeft gewonnen of de CL.
Andere trainers, die hier helemaal niet genoemd worden, is dat wel gelukt.
Hieraan kun je zien dat zo'n lijstje alleen maar leuk is voor de statistiek.
+2/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Andere tijden, fen. Ik vind het behalen van de halve finale CL een bijna even grote prestatie als het winnen van de CL in 1995. De manier waarop was ook gewoon mooi. Verder vind ik ook dat je dit soort statistieken niet serieus hoeft te nemen.
+2/-0

3 jaar geleden
En ondertussen zanikt Valentijn hoe vreselijk slecht Ten Hag wel niet is :-)
+1/-0

 
3 jaar geleden
V Driessen, de vleesgeworden narcist/opportunist. Objectieve journalistiek is sowieso ver te zoeken.
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos