Transparent
Inloggen
Sluiten

Arouna Koné: 'Ik was op een haar na rond met Ajax'

14 maart 2021 13:38 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Arouna Koné: "Ik was op een haar na rond met Ajax"; image source: Pro Shots

In 2004 was Arouna Koné dicht bij een transfer naar Ajax. In gesprek met Voetbal International blikt te Ivoriaan terug op die periode. "Ik was op een haar na rond met Ajax. De clubs waren er al uit en ik ben zo snel mogelijk naar Amsterdam gegaan", aldus Koné. "Eenmaal in het ziekenhuis voor de medische keuring zei de dokter ineens: Je hart is veel groter dan normaal. Iets klopt hier niet. Ajax durfde het niet aan om een week voor de sluiting van de transfermarkt zoveel geld voor me te betalen."

Voor de spits volgden vier weken aan onderzoeken in het ziekenhuis. "Roda leek het slimmer dat ik even niet zou voetballen tot er meer duidelijkheid zou zijn over mijn hart. Iedere dag dat ik thuiskwam uit het ziekenhuis begon ik keihard te janken. Ik was alleen en vroeg me op dat moment af of ik ooit nog zou mogen voetballen", zo geeft hij aan. "Uiteindelijk bleek dat ik een groot sportershart heb en dat er niets aan de hand was. De rest van mijn carrière heb ik bij geen enkele medische keuring nog problemen gehad."

Meer op VI.nl




Tags

kone keuring dokter durfde ivoriaan janken roda sluiting sportershart thuiskwam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Gelukkig maar dat er niets ernstig was met jouw Grote Hart. Mooie carriére gehad , jammer genoeg niet een paar jaar bij Ajax
+1/-0

3 jaar geleden
Dit is toch geen nieuws? Ajax was toch ook gewoon rond met hem, tot die keuring?
+1/-0

3 jaar geleden
Een groot hart heeft Huub van der Lubbe ook.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson jong kiki mannsverk nypan ofzo overbruggen pasveer potter ramaj roon tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos