Transparent
Inloggen
Sluiten

Weg naar de 35ste landstitel gaat zondag weer verder in Zwolle

13 maart 2021 00:50

Zondagmiddag komt Ajax weer in actie voor de Eredivisie en kan de volgende stap richting een nieuwe titel gezet worden. PEC Zwolle is in het MAC³PARK Stadion de tegenstander en in de hoofdstad van Overijssel is het momenteel onrustig. Hoofdtrainer John Stegeman werd onlangs ontslagen. Bert Konterman maakt op interim-basis het seizoen af als trainer.

Voor de Eredivisie speelde Ajax 20 keer eerder in Zwolle en kan daarin goede cijfers overleggen. Uiteindelijk werd er 12 keer gewonnen, 4 keer gelijk gespeeld en net zo vaak verloren. De grootste zege in Zwolle is 0-5 en dat lukte in de seizoenen 2002/2003 en 2003/2004. Vorig seizoen werd met 2-4 gewonnen.

Xavier Mous en Pelle Clement van PEC Zwolle speelden beiden in de jeugdopleiding van Ajax. Clement kwam uiteindelijk tot 4 officiële wedstrijden in het eerste elftal.




Tags

clement eredivisie landstitel pec konterman mous overijssel park pelle stegeman titel xavier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos