Transparent
Inloggen
Sluiten

Brobbey tekent voor 4 jaar in Leipzig

12 maart 2021 12:55
Foto: Pro Shots

<b>Brobbey tekent voor 4 jaar in Leipzig</b>; image source: Pro Shots

Brian Brobbey gaat Ajax definitief verlaten deze zomer. De 19-jarige spits heeft een contract voor vier seizoenen bij RB Leipzig getekend en verlaat Amsterdam transfervrij. Dit laat de Duitse club zelf weten. De afgelopen dagen werden de geruchten steeds sterker dat Brobbey naar Leipzig zou gaan en diverse Ajacieden, waaronder coach Ten Hag en diverse spelers, probeerden intern het grote talent nog op andere gedachten te brengen. Naar nu blijkt was dit tevergeefs.




Discussieer mee op de forums


Tags

brobbey leipzig hag tevergeefs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Succes Brian! Jammer dat je gaat, maar het is niet anders. Hoop dat je meer speelminuten krijgt dan Justin. Die houdt de bank goed warm daar.
+3/-0

3 jaar geleden
Hij had beter kunnen wachten tot het einde van het seizoen, hoe beter hij ging spelen hoe meer interesse.

Nu ga je van Ajax weg bij naar Leipzig...

Ik vind het jammer, dom, pijnlijk, typisch voor de moderne tijd...

Voor Ajax vooral pijnlijk dat na Kluivert, eigen jeugd spits, die transfervrij vertrok...

Nu eindelijk weer een echte nr 9 doorbreekt, eigen jeugd en dan vertrekt op zijn 18e.......ook transfervrij.

Zonde, zonde.......

Terwijl hij zoveel te danken heeft aan Ajax.

Wat een clubliefde. NOT.
+6/-1

3 jaar geleden
Gaat het waar maken daar, ben ik van overtuigd.
Schiet dan voor ons de winnende maar binnen in de EL finale.
+2/-1

3 jaar geleden
Leipzig, ik wist amper dat het bestond..... Waarom zou je dit doen? Van een club met alure als Ajax naar zo'n cluppie? Echt heel benieuwd wat iemand beweegt tot zo'n stap. Komt bij mij over alsof je een A5 Cabrio in zou ruilen voor een Golfje ofzo.
+5/-1

3 jaar geleden
Als Ajax-fan doet dit besluit wel even pijn. Hij kon nog zoveel hier leren. Hij krijgt regelmatig kansen, kan hier prijzen pakken, misschien zelfs Europese prijzen. Dat zou toch prachtig zijn bij Ajax als ‘Amsterdammer’? Wellicht had hij na 3 jaar wel naar een echte buitenlandse topclub gekund? Ook had hij Ajax mooi kunnen belonen voor het investeren in zijn ontwikkeling. Nu verlaat hij Ajax, gratis, door de achterdeur. Ongetwijfeld dat ze hem daar een mega-salaris (of tekengeld) kunnen bieden, dat is namelijk de enige investering die ze hoeven te doen. Misschien past hij daar ook mooi, kan hij over een jaar of twee, zonder prijzen, maar wel een gevulde bankrekening met Kluivert tot de conclusie komen dat dit niet de beste keuze was. Tijd zal het leren. Nu mag Overmars weer verder op zoek, er zijn al een hoop aanvallers vertrokken het afgelopen jaar; Huntelaar, Promes, Noa Lang, Babel, Rijkhoff. En dan is het maar de vraag of Neres nog wil blijven.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Blijkt dat AJAX toch iets niet goed als elke keer je talenten gratis de deur uitlopen. Natuurlijk ligt niet de volledige schuld bij AJAX. Maar is toch wel typerend.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik vind het net als bijna iedereen onbegrijpelijk , je kunt het wijten aan Ajax die uit ging om Haller te halen. Maar ze haalden Haller toen het bleek dat hij niet ging bij tekenen, over een half jaar tot een jaar had hij Ajax eerste spits kunnen zijn gewoon weg zonde.
+2/-0

3 jaar geleden
Succes. Hij kiest gelukkig wel voor een club waar jeugd zich verder kan ontwikkelen.
+1/-0

3 jaar geleden
Domme stap, tot over 5 jaar bij Zwolle, kut Raiola
+4/-0

3 jaar geleden
Tot einde seizoen op de bank bij jong Ajax. Geef anderen maar een kans die wel willen spelen voor Ajax. Doei
+2/-1

 
3 jaar geleden
Nee gewoon inbrengen als ie echt nodig is. Je hoeft jezelf niet te straffen. (maar geen minuut meer geven dan nodig)
+3/-0

3 jaar geleden
Er gaat al lang het gerucht dat ie al rond was. Klopt, want denk wel dat ie nu wel naar een betere club had gekund, en hij nu wellicht spijt heeft dat ie niet heeft bijgetekend.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik ga deze jongen geen succes wensen. Heeft samen met Raiola een smerig spel gespeeld en op dit moment voelt het bij mij als een mes in de rug bij een ieder die betrokken is bij onze club. Rat!
+5/-0

3 jaar geleden
Hij en zijn zaakwaarnemer zullen daar goed hebben kunnen cashen. Zeker het tekengeld zal de doorslag hebben gegeven bij Raiola. Transfervrije speler, nog zeer jong. Talentvol en als hij zich zo doorontwikkeld kunnen ze hem over 4 jaar gooed doorverkopen. Kan Raioa nog een keer zijn zakken vullen. Zeer onbevredigend dit, maar het is zoals het is.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Doodzonde maar naar wat ik begrijp heeft Overmars er alles aan gedaan en dan houd het op en moet je het loslaten.
Zo'n jongen heeft alles aan Ajax te danken, heeft zich 10 jaar lang in 1 van de beste jeugdopleidingen van de wereld mogen ontwikkelen, krijgt kansen in het eeste, krijgt een plan geschetst met een salaris wat waarschijnlijk nog nooit een tiener bij Ajax heeft gehad en nog is het te min.
Eigenlijk gewoon respectloos maar we weten allemaal wie er echt achter zit.
Raiola is echt met afstand de grootste tegenstander van Ajax, die vent heeft al wat verziekt de afgelopen jaren.
Strijkt nu weer de miljoenen op die eigenlijk van Ajax horen te zijn.
Cruijff was daar heel stelling in, niet verlengen niet spelen ook niet bij jong maar dan had je dat al vanaf de zomer moeten doen.
En Raiola is er een meester in om je aan het lijntje te houden maar uiteindelijk met lege handen achter te laten.
Hebben we bij Kluivert gezien en dat gaan we straks bij Gravenberch ook zien.
Net zoals hij straks Psv ook naait met Dumfries en Ihatarren door ze uiteindelijk niet te laten tekenen.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Nu gewoon niet meer laten trainen en spelen, niet bij jong en niet bij het eerste. Stik er maar lekker in dan, jij zoiets doen dan einde voor jou bij onze mooie club.
+2/-0

3 jaar geleden
Jammer, had een goede voetballer kunnen worden.
Leipzig is #2 in de Bundesliga. Ik ben erg bang dat hij de komende drie jaar niet verder komt dan vijfde aanvaller voor de laatste 10 minuten als het nog 1-1 staat tegen een Duitste degradatiekandidaat.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Stom en ondankbaar, geen Ajaxhart !!!!!
+2/-0

3 jaar geleden
Klopt dus dat de KNVB een verrotte instantie is wanneer je het verhaal leest van 4 Maart en het commentaar van marc Overmars op die ei van de KNVB.

Hoogma liet in het internetprogramma VoetbalTijd weten dat hij het een goede zaak vond dat de 19-jarige Brobbey eventueel naar Red Bull Leipzig zou vertrekken, dit mede ook omdat hij een hoge pet op heeft van trainer Julian Nagelsmann. Zijn zoon Justin werkte ook met de duitser terwijl Hoogma senior een verleden in de Bundesliga heeft als aanvoerder van HSV.

Lekker belangrijk dat zijn zoontje daar "lekker" heeft gevoetbald.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht