Transparent
Inloggen
Sluiten

FC Groningen mist Strand Larsen en nog een paar basisspelers

6 maart 2021 11:22

FC Groningen zal het zondag in de Johan Cruyff Arena zonder een aantal vaste titularissen moeten doen.

Zo is topscorer Jørgen Strand Larsen er niet bij, de Noorse clubtopscorer die zich in de heenwedstrijd nog een waren handenbinder toonde voor de Amsterdamse defensie. Hij heeft nog te veel last van een enkelblessure die hij zondag opliep tijdens het gewonnen duel met Fortuna Sittard (1-0).

Strand Larsen maakte in de rust plaats voor Paulos Abraham, die het enige doelpunt maakte. Abraham is een interessante speler, hij stond ook in de belangstelling van Feyenoord en geldt als een groot talent. Voor Gabriel Gudmundsson, Arjen Robben en Azor Matusiwa komt het duel met de koploper van de Eredivisie ook nog te vroeg. Gudmundsson is de laatste tijd goed bezig als loopsterke en opkomende linksback terwijl ex-Ajacied Matusiwa bekend staat als belangrijke stofzuiger op het middenveld. Het verhaal Robben is bekend.

De heenwedstrijd werd door FC Groningen met 1-0 gewonnen door een trefzekere rebound van Remco Balk. Deze speler uit de eigen opleiding vertrok inmiddels naar FC Utrecht. Groningen-trainer Danny Buijs staat erom bekend het Ajax moeilijk te kunnen maken door zijn teams extreem fanatiek te laten verdedigen. Buijs: "Als Ajax meteen scoort heb je een probleem maar als ze een paar kansen missen en jij benut wel meteen je eerste mogelijkheid dan is er wat mogelijk. Maar het wordt lastig."

Buijs staat met zijn ploeg voor een zware opgave in Amsterdam. "In best wel veel gebieden in Nederland is men wat anti-Ajax, maar ik denk dat we Ajax de afgelopen jaren dankbaar kunnen zijn als Nederlands voetbal zijnde voor hetgeen zij presteren", zegt hij. "Zeker Europees. In Nederland tonen ze aan dat ze de beste zijn, maar ook Europees gezien hebben ze heel veel punten voor Nederland binnengehaald. Daar profiteren we met z'n allen van."




Tags

groningen larsen strand nederland gudmundsson heenwedstrijd matusiwa robben anti arena arjen azor balk binnengehaald clubtopscorer cruyff danny enkelblessure eredivisie fanatiek feyenoord fortuna gabriel gebieden handenbinder loopsterke opgave opkomende paulos rebound remco stofzuiger titularissen topscorer trefzekere utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal