Transparent
Inloggen
Sluiten

Marc Overmars bloedlink op Hoogma vanwege diens 'advies' aan Brian Brobbey

4 maart 2021 10:08
Foto: Pro Shots

Marc Overmars bloedlink op Hoogma vanwege diens "advies" aan Brian Brobbey; image source: Pro Shots

Marc Overmars heeft het helemaal gehad met de KNVB. De directeur voetbalzaken van Ajax nam kennis van uitspraken die directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma had gedaan over Brian Brobbey.

Hoogma liet in het internetprogramma VoetbalTijd weten dat hij het een goede zaak vond dat de 19-jarige Brobbey eventueel naar Red Bull Leipzig zou vertrekken, dit mede ook omdat hij een hoge pet op heeft van trainer Julian Nagelsmann. Zijn zoon Justin werkte ook met de duitser terwijl Hoogma senior een verleden in de Bundesliga heeft als aanvoerder van HSV.

Marc Overmars, al maanden bezig om de getalenteerde aanvaller toch aan Ajax te blijven binden, reageerde in De Telegraaf als door een slang gebeten. "De KNVB is er voor de clubs en dan vindt de beoogde voetbalbaas van Nederland het prima als Brian naar het buitenland gaat", zegt hij. "Hij zou Brian moeten adviseren bij Ajax te tekenen en moeten zorgen dat zulke spelers aan boord van clubs in de Eredivisie blijven."

De succesvolle directeur voetbalzaken heeft recht van spreken: "We hebben een aanbieding gedaan waarvan je van je stoel valt. Nee, de hoogte van het salaris geef ik niet. Maar uit het voorstel spreekt heel, heel veel vertrouwen. We hebben met hem hetzelfde idee als eerder met Ryan Gravenberch. En kijk welke stappen Ryan heeft gezet. En wat denk je van de ontwikkeling van Devyne Rensch en Jurriën Timber? Onlangs speelden we met acht zelfopgeleide spelers, waarbij ik Maarten Stekelenburg meereken. Brobbey is een belangrijk onderdeel van onze toekomstplannen.'

In het verleden reageerde Overmars vaak stoicijns en laconiek als spelers uit contract liepen en transfervrij vertrokken. Brian Brobbey heeft echter kennelijk een gevoelige snaar bij de Epenaar geraakt. Zo noemde hij de nieuwste ruwe briljant onlangs 'een gouwe kerel'. Hij doet er alles aan om hem aan boord te houden. "Hij heeft in alles het Ajax-DNA, is pas negentien en moet hier opgroeien." Volgens geruchten is Overmars zelfs naar Monaco gevlogen om met zaakwaarnemer Mino Raiola te praten. Waar Ajax in het verleden een slechte band onderhield met de beruchte spelersbegeleider lijkt het er nu op dat de contacten beter worden.

Marc Overmars voelt zich ondertussen in de steek gelaten door zijn 'eigen' bond. "Wij halen in Europa het leeuwendeel van de punten voor Nederland binnen. Dan vecht je om een toptalent te behouden. En dan krijg je dit, het is te gek voor woorden."
Discussieer mee op de forums


Tags

overmars brobbey hoogma bloedlink boord knvb nederland briljant bundesliga dna epenaar eredivisie gebeten getalenteerde gevlogen gouwe gravenberch hsv internetprogramma julian laconiek leeuwendeel leipzig meereken monaco nagelsmann onderhield pet raiola rensch ruwe senior slang snaar spelersbegeleider stekelenburg stoel stoicijns telegraaf timber toekomstplannen voetbalbaas voetbaltijd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Marc bijt van zich af, zo zien we hem graag. Misschien was hij wel naar Monaco om over Ihattaren te praten ook? Wie zal het zeggen.
+4/-0

Een groot stelletje lichtgewichten bij elkaar, heel die knvb!
+6/-0

 
3 jaar geleden
Niet normaal he? Allemaal Oost Nederlanders ook lijkt het. Op Gudde na dan.
+2/-0

3 jaar geleden
Dit was echt zo onprofessioneel van Hoogma. Zijn eigen zoon, die geen noemenswaardige loopbaan heeft gehad, betrekken in een waardeoordeel over een hele beladen transfer die ronduit slecht is voor Ajax en voor de eredivisie. De hele eredivisie eet mee uit de ruif van Ajax, terecht trouwens, maar de KNVB gaat een gratis vertrek van een toptalent toejuichen omdat zoonlief zo fijn heeft getraind onder een bepaalde trainer... Weer een hoogtepunt voor de DVD van de KNVB.
+13/-0

 
3 jaar geleden
Dit is werkelijk niet te geloven. Zonder Ajax stelt die hele KNVB geen bal voor. Zonder de coëfficiëntiepunten van Ajax hadden we nu tussen Luxemburg en IJsland gestaan op die lijst en had niemand ooit van zijn leven nog Champions League gespeeld.

Nee, ook AZ moneyball niet.
+7/-0

3 jaar geleden
Zonder Ajax geen KNVB of Europees voetbal voor andere eredivisieclubs.
+1/-0

3 jaar geleden
Zo zie ik Overmars graag. Gewoon op hun plek zetten die nietsnutten bij de KNVB.
+1/-0

3 jaar geleden
De uitlating van Hoogma is niet wereld vreemd en is bewust in de wereld geholpen De reden is dat Ajax bij monde van ten Hag wel trek in het talent van Psv te hebben .De knvb probeert Ajax terug te fluiten ,alleen het verhaal van Hoogma slaat nergens op.
+1/-4

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ja wel onzinnig om zoiets te zeggen met het bewijs dat 99% van die gasten die als ze teenager zijn en naar het buitenland gaan op de bank belanden.
Zelfs als ze van Ajax komen kijk maar naar Kluivert een domme beslissing.
Daar ben je dan op de bank bij Roma en nu bij Leipzig , waar denk je dat Brobbey terecht komt?
+1/-0

3 jaar geleden
Je hebt gelijk Overmars. Wat een trieste aktie, wederom KNVB die blunder na blunder maakt....
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Volgens mij moet toch zeker de voorzitter van de KNVB zich onthouden van dit soort uitspraken. Dat hij als prive persoon deze gedachtes kan hebben tot daar aan toe, maar als voorzitter van de KNVB moet je boven de partijen staan en in dit soort zaken een neutrale opstelling betrachten. Als voorzitter van de KNVB zou je juist moeten toejuichen dat Ajax moeite doet talenten aan zich te binden en ze zo naar een hoger niveau trachten te brengen. Goed voor Ajax en goed voor het Nederlandse voetbal.
+1/-0

3 jaar geleden
Hoogma weet blijkbaar helemaal niet wat zijn functie inhoudt en welke verantwoordelijkheid dat met zich meebrengt.
Deze man kun je op deze positie dus niet meer serieus nemen.
Kan hij net zo goed die zoon van hem in zijn stoel zetten.
+2/-0

3 jaar geleden
Leipzig doet het heel goed in de Bundesliga.
Brobbey moet echt alleen gaan als Leipzig een mooie, heel lekker zittende warme bank heeft met zachte kussentjes erop.
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen brobbey chaotisch elsimao farioli godts hato henderson inverted janse jim jong kaplan kiki kroes linkspoot mika mislintat olympiakos sevic skimovic sneer sosa sutalo wijndal