Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax heeft geen kind aan kansloos Heerenveen en plaatst zich voor finale KNVB Beker

3 maart 2021 23:14
Foto: Pro Shots

Ajax heeft geen kind aan kansloos Heerenveen en plaatst zich voor finale KNVB Beker; image source: Pro Shots

Verslaggever: Willy Rooyakkers

Ajax speelt op 18 april aanstaande in Rotterdam de finale om de KNVB Beker. De Amsterdammers lieten in Heerenveen de plaatselijke strijders volstrekt kansloos door, ogenschijnlijk op het gemakje, met 0-3 te winnen. Davy Klaassen, Dusan Tadic en invaller David Neres zorgden voor de goals. Een ogenschijnlijk probleemloze avond voor Ajax dat wel Davy Klaassen en Daley Blind zag uitvallen vanwege fysieke pijntjes.

Het valt te bezien hoe ernstig de kwetsuren van de steunpilaren zijn maar het leek er niet op dat het duo er lang uit zal zijn. Blind voelde vlak voor rust aan zijn knie en kwam na de pauze niet meer terug. Klaassen ging snel in de tweede helft in een gat staan en trok daarna een pijnlijke grimas. Hoe dan ook had Ajax weinig te duchten van een op alle fronten kansloos Heerenveen. En dat terwijl de gasten wederom niet eens geweldig speelden en niet tot op de bodem leken te hoeven gaan.

Op een ouderwetse knollentuin was het niet makkelijk voetballen maar toch kwamen de bezoekers, met als enige mutatie ten opzichte van het duel bij PSV dat Perr Schuurs speelde in plaats van Devyne Rensch, al vrij snel aan de leiding. Na een prima actie van Antony, die naar binnen kwam en een gevoelige voorzet in huis had, was het Davy Klaassen die weer eens zijn gevoel voor positie voor de goal toonde en best knap met het hoofd de bal in de verre hoek liet ploffen: 0-1.

Daarna bleef Ajax superieur, Heerenveen kwam er niet aan te pas, maar echt goed voetballen was op dit veld simpelweg onmogelijk. Het leek toch 0-2 te worden maar Dusan Tadic toucheerde bij zijn assist op Klaassen onbedoeld de bal met de hand, zo oordeelde de VAR terecht. De thuisploeg kwam niet verder dan een handvol voorzetten en een lob van Siem de Jong welke op het dak van het doel belandde.

In de tweede helft verscheen Sean Klaiber weer eens op het veld. De Amsterdammers, getooid in opmerkelijke rode broekjes, moesten het zonder vormgever Blind doen en dat was wel te merken. Het veldspel werd steeds rommeliger. Gelukkig voor de gasten was Heerenveen zo vriendelijk om geheel onnodig invaller Mohammed Kudus neer te leggen waardoor Tadic vanaf elf meter de wedstrijd mocht beslissen: 0-2. En hoe ! De leider en aanvoerder van het team joeg de bal als een streep in de rechterkruising.

Hoewel de gasten nog meteen een dikke kans kregen via de ontsnapte Mitchell van Bergen, doelman Maarten Stekelenburg redde hier prima, was het toch vooral Ajax dat verzuimde nog een goal te maken. Sébastien Haller verscheen tot twee keer toe alleen voor doelman Erwin Mulder maar de Fransman had kennelijk zijn dag niet. Dat maakte echter niet eens wat uit want het vrolijk doorwisselende Ajax freewheelde op zomeravondachtige wijze naar het einde van de wedstrijd toe. Invaller David Neres mocht na doorkoppen van Haller nog vlakjes over de grond de 0-3 binnen knallen waardoor het team van trainer Erik ten Hag met klinkende cijfers de wedstrijd wist af te sluiten.

Aanstaande zondag wacht FC Groningen alweer in de Johan Cruyff Arena. Men blijft nadrukkelijk in de race op drie fronten maar het is wel meer en meer zaak om de beentjes fit te houden. Maar dat hoeven we Erik ‘grote kleedkamer’ ten Hag niet uit te leggen.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen blind knvb tadic fronten hag haller kind neres plaatst antony arena beentjes bergen bodem broekjes cruyff dak doorkoppen doorwisselende duchten erwin fransman freewheelde gemakje getooid grimas groningen handvol joeg jong klaiber klinkende knallen knollentuin kudus kwetsuren mulder mutatie onbedoeld oordeelde ouderwetse pauze pijntjes plaatselijke ploffen probleemloze rechterkruising rensch rommeliger schuurs sean sebastien stekelenburg steunpilaren strijders superieur toucheerde var vlakjes vormgever vrolijk zomeravondachtige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs gecontracteerd henderson hlynsson jong kiki klaiber krimpen metz mikautadze mislintat mum porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid