Transparent
Inloggen
Sluiten

Slordig Ajax zet in Eindhoven door late penalty alsnog grote stap richting titel: 1-1

28 februari 2021 16:37
Foto: Pro Shots

Slordig Ajax zet in Eindhoven door late penalty alsnog grote stap richting titel: 1-1; image source: Pro Shots

Ajax had het totaal niet tijdens de topper bij PSV. Door een benutte vrije trap van Eran Zahavi leken de Amsterdammers op een 1-0 nederlaag af te stevenen maar vlak voor tijd maakte Denzel Dumfries hands op een inzet van Davy Klaassen waarna Dusan Tadic ondanks al het tumult om zich heen de terecht toegekende strafschop koel benutte: 1-1.

Kwam Ajax hiermee goed weg? Jazeker. Het was niet best wat de Amsterdammers deze middag in Eindhoven lieten zien. Alleen de openingsfase was nog voor de lijstaanvoerder maar grote kansen voor Devyne Rensch en Jurriën Timber werden door PSV met het nodige geluk doorstaan. Daarna sloeg het nergens meer op wat de gasten lieten zien. Ondanks dat Daley Blind toch kon meespelen, al leek hij niet in normale doen, was Ajax aan de bal deze dag enorm slecht. PSV zette het redelijk goed vast en kwam zelf, zonder ook te imponeren, beter in de wedstrijd. Na een kans voor Denzel Dumfries kregen de Eindhovenaren zes minuten voor rust een directe vrije trap te nemen omdat Donyell Malen in de sandwich was genomen. De muur zag er niet goed uit en Maarten Stekelenburg leek niet helemaal gelukkig te staan maar het moet gezegd dat Eran Zahavi vervolgens kundig profiteerde en de bal tegen het net deponeerde: 1-0. Na een zwakke eerste helft van twee kanten leidden de gastheren dus met minimale cijfers.

Na de pauze zette Ajax dan echt aan. Perr Schuurs was in het team gekomen voor Rensch en de Amsterdammers gingen risico nemen. Het leverde echter allemaal weinig op. Er was een goede kans voor Sébastien Haller op aangeven van Tadic maar de Fransman kon er niet goed genoeg bij om echt richting goal te kunnen koppen. Een onvoorstelbaar slordig Ajax dat grossierde in foute passes, zwakke aannames en onbegrijpelijke keuzes leek vervolgens rechtstreeks op een nederlaag af te stevenen. Het was tenenkrommend om te zien maar PSV weigerde de genadeklap uit te delen. Door de grote ruimtes kwamen er genoeg kansen voor de thuisploeg maar vooral Donyell Malen bediende zich van egoistisch gedrag. Toch leek het klaar toen invaller Yorbe Vertessen met wat geluk zijn eigen rebound binnenkopte. In de herhaling bleek dat er sprake was geweest van hands dus dat feest ging even niet door voor PSV.
Vlak voor tijd maakte de gefrustreerde Malen een domme overtreding op Tadic waardoor Ajax een vrije trap op links kreeg. Er ontstond daaruit een scrimmage waarna Klaassen leek te scoren maar de arm van Dumfries vond. Tadic bleef dus weer koel en maakte 1-1 waarna vooral bij aanvoerder Dumfries de stoppen doorsloegen. Ajax blijft daardoor een voorsprong van negen punten houden op achtervolger PSV.




Discussieer mee op de forums


Tags

dumfries tadic malen eran hands rensch titel zahavi aannames achtervolger bediende binnenkopte blind deponeerde doorsloegen fransman gastheren genadeklap grossierde haller herhaling imponeren jazeker lijstaanvoerder minimale muur onbegrijpelijke onvoorstelbaar openingsfase pauze rebound sandwich schuurs scrimmage sebastien stekelenburg tenenkrommend timber toegekende topper tumult vertessen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht