Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in Europa League tegen Young Boys

26 februari 2021 13:15
Foto: Pro Shots

Ajax in Europa League tegen Young Boys; image source: Pro Shots

Uit de loting van vrijdagmiddag is duidelijk geworden dat Ajax het in de achtste finales van de Europa League zal moeten opnemen tegen Young Boys De eerste wedstrijd staat gepland voor donderdag 11 maart en wordt gespeeld in Amsterdam, de return volgt in Zwitserland op donderdag 18 maart. De aanvangstijdstippen zullen door de UEFA later bekend gemaakt worden.

Net zoals Ajax is Young Boys in de eigen competitie ook oppermachtig. Daarin bezet het momenteel de eerste plaats met een voorsprong van maar liefst 18 punten. Young Boys behaalde de achtste finales door verrassend twee keer te winnen van Bayer Leverkusen nadat het tweede werd in een groep met AS Roma, CFR Cluj en CSKA Sofia.

Ajax kwam in Europees verband één keer uit tegen Young Boys. In het seizoen 1987/1988 waren de Zwitsers de tegenstander in de kwartfinale van de Europa Cup 2. Beide wedstrijden werden door Ajax met 1-0 gewonnen.

De selectie van Young Boys kent een voor Ajax zeer bekende speler, omdat Miralem Sulejmani bij hen onder contract staat. De Serviër is inmiddels al bezig aan zijn zesde seizoen in Zwitserland. Sulejmani speelde vijf seizoenen bij Ajax waarin hij tot 158 officiële wedstrijden kwam, waarna hij naar Benfica vertrok.




Tags

sulejmani zwitserland aanvangstijdstippen bayer benfica cfr cluj cska leverkusen miralem oppermachtig roma sofia uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Staan wel 18 punten los op Basel.
+1/-0

 
3 jaar geleden
En wij straks 12 (verlies)punten los van PSV.
+1/-0

3 jaar geleden
Keurige loting lijkt mij. Wat ik dan weet van beelden/ samenvattingen. Redelijk voetballende ploeg. Ligt Ajax wel, hoop ik dan.
+1/-0

3 jaar geleden
We mogen in deze fase niemand onderschatten maar dit is wel eén van de meest gunstige clubs die je kan loten samen met Molde.
Kunnen we Feyenoord laten zien hoe het wel moet.
Geloof dat Suljemani daar speelt.
Mooi loting en ik geeft ons erg veel kans om de volgende ronde te halen. Zou top zijn!
+1/-0

3 jaar geleden
Deze jongens gingen er met 3-0 af tegen Midtjylland voor CL kwalificatie...
Hier moet je als Ajax altijd tegen doorgaan over 2 wedstrijden.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Als je de kwaliteit van deze ploeg toch wilt baseren op 1 wedstrijd, dan is het misschien beter om de EL wedstrijd tegen Leverkusen te gebruiken ipv een wedstrijd tijdens de voorbereiding.

Aangezien Bosz en z'n team tot 2x toe verliezen, dan gaan ook wij het zwaar krijgen. De speelstijlen verschillen namelijk niet erg veel van elkaar.

Maar niet de zwaarste tegenstander in ieder geval
+1/-0

3 jaar geleden
Niet onderschatten. Het schakelde Leverkusen uit door 2x van ze te winnen.
+1/-0

3 jaar geleden
Je kan het slechter treffen. Roma, Milan, Arsenal, Spurs, ManU, toch ploegen die je graag wat later treft.
+1/-0

3 jaar geleden
Geen gelukkige loting. Staan 18!!! punten los na 21 wedstrijden in Zwitserland!
+1/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ten 1e mag je vanaf nu niemand meer onderschatten, maar mag je zoals ik het zie tegen deze club over 2 wedstrijden gezien dan niet verliezen wat dus automatisch inhoudt dan wij als AJAX al in de 1/4 finale staan.
Het programma wordt zo alsmaar voller en ik hoop dan ook dat we gespaard blijven van blessure gevallen want we hebben echt iedereen nodig in deze fase.
We weten dat we minimaal 2 spelers moeten missen en dat is helaas niet anders, maar de spelers die overblijven zullen moeten knokken/strijden tot het eind, want het zou zomaar is een seizoen kunnen worden dat we meerdere prijzen gaan pakken.
Helaas voor de heren in Zeist kunnen ze de wedstrijd tegen onze component vanuit Utrecht nu wel van de kalender halen, want inhalen is simpelweg geen ruimte meer voor.
Voor nu zeg ik: AJAX go for the Triple (kampioensschap - beker en EuropaLeague).
+1/-1

3 jaar geleden
Wie je ook loot nu in de Uefa cup het zal een zware tegenstander zijn. Tevens doorgaan te koste van Leverkusen.....
Moet wel een hele goede ploeg zijn.
+1/-0

 
Leverkussen is met een serie bezig daar zijn ze bij Feyenoord jaloers op zo slecht.
We moeten dat Young Boys ook niet groter maken dan dat ze zijn.
Verloren 2x van Roma en Midtjylland veegde de vloer met ze aan.
In de eigen competitie staan ze weleens waar een straatlengte voor maar noem jij na Basel nog eens een club uit Zwitserland, ik zal het uit mijn hoofd echt niet weten.
Als je dan nog iets verder in de statistieken duikt zie je dat ze voor zo`n enorme voorsprong best weinig scoren, nog geen 2 doelpunten gemiddeld per wedstrijd, en 30% van hun wedstrijden winnen ze niet in die apres-ski competitie.
Ajax had het veel slechter kunne treffen en ik weet zeker dat Lille een veel zwaardere tegenstander was.
Neemt niet weg dat je bij de les moet blijven en het altijd nog even moet doen maar de kans dat Ajax door gaat acht ik toch wel 80%
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ajax heeft zo vaak teams onderschat in eerdere seizoenen van Getafe tot Djnepr, Salzburg tot Kopenhagen, Spartak Moskou tot steau boekarest en daar doe ik niet meer aan mee.

Zonder Onana, Haller wordt elke Europese wedstrijd gewoon erg pittig maakt niet uit tegen wie. Je mist je keeper en spits. Beiden van CL niveau.
+1/-0

En un momento dado (geschorst)
3 jaar geleden
Young Boys vooral niet onderschatten. Het is gelukkig geen schande meer om je speelstijl aan te passen aan de tegenstander, dat deden ze goed tegen Lille. Heel jammer dat Nico er een tijdje niet bij zal zijn, vond Blind op het middenveld een goeie zet. De Latino's wel even inprenten dat ze geen rare duwtjes meer geven in het strafschopgebied!
+1/-0

 
3 jaar geleden
True die duw van Martinez en Antony...
Niet slim
+1/-0

3 jaar geleden
Kwa naam had de loting slechter gekund.
Dit zegt niet zoveel.
Het gaat om de stijl van voetballen van je tegenstander.
De ene stijl zal voor Ajax makkelijker te bestrijden zijn dan een andere.
Het enige waar Ajax aan moet voldoen is 100% concentratie geduende negentig minuten en 100% gedrevenheid om de volgende ronde te willen bereiken.
Dan heb ik er wel vertrouwen in.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik zou de agenda even aanpassen. Dit team komt toch echt uit Zwitserland. Dus niet uit Oostenrijk 😉⚽️
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos