Transparent
Inloggen
Sluiten

Gerald Vanenburg voorlopig bij technische staf

24 februari 2021 15:52 - Twitter Ajax
Foto: Pro Shots

Gerald Vanenburg voorlopig bij technische staf; image source: Pro Shots

Gerald Vanenburg zal voorlopig worden toegevoegd aan de technische staf van de A-selectie van Ajax. Dat meldt de club via Twitter. Vanwege een blessure aan de achillespees is Richard Witschge voorlopig niet inzetbaar en om die reden zal Vanenburg zijn taken overnemen. Vorige zomer keerde Vaantje terug als jeugdtrainer bij Ajax, nadat hij in de jaren '80 als speler tot 173 competitiewedstrijden was gekomen.
Tags

vanenburg gerald achillespees vaantje witschge

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Was een topspeler met een formidabele, ook nog functionele, techniek die zo goed was dat hij op intuĂŻtie kon spelen.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Inderdaad, jammer dat Cruijff het destijds niet in hem zag zitten. Zodat hij naar psv overstapte. Magistrale voetballer.
+1/-1

2 maanden geleden
Dat is toch die man die in de week voor de "beslissende kampioenswedstrijd" tegen psv in 1986 een contract tekende bij psv en de wedstrijd als psv'er in het Ajax shirt speelde samen met Koeman?
Tot de zomer er nooit een geheim van maakte psv fan te zijn?
+2/-2

 
nieuws-redacteur 2 maanden geleden
Vanenburg is altijd een rasAjacied geweest maar Johan duwde hem richting uitgang. Johan wilde meer controle op de plek van Gerald. Toen is Gerald idd naar PSV gegaan maar dat kon je hem moeilijk kwalijk nemen.

Goeie zaak dat hij bij Ajax 1 komt nu. Een van de grootste talenten die we ooit gehad hebben.
+3/-1

 
2 maanden geleden
De flappen van Philips toendertijd zullen ook wel wat meegeholpen hebben denk ik.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Denk meer dat het de kritische en vaak denigrerende houding van Cruijff was. Zo ging hij ook om met Rijkaard, Koemand en van Basten. Dat heeft Ajax gewoon spelers gekost. Cruijff heeft later natuurlijk erkend fouten te hebben gemaakt, heeft Koetje ook naar Barca gehaald en heeft excuus aangeboden voor Vanenburg. Maar goed, Johan zat veel te veel op het conflictmodel toen nog. Misschien was hij nog teveel speler en te weinig trainer / pedagoog toen.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik hoop dat ze weten wat ze doen.

Persoonlijk zie ik liever bewezen toptrainers, uit Frankrijk, Duitsland, Brazilie of uit China, desnoods uit Rotterdam, man of vrouw, jong of oud; maar simpelweg de allerbeste. Maar dit lijkt simpelweg weer op het aannemen van een voormalig Ajax speler met contacten.

Iemand die bijvoorbeeld een wereldexpert is op het gebied van trainingsbelasting: dat geeft Ajax een edge. Het is leuk natuurlijk, oud-sterren erbij, maar of je daar nou een cup mee wint vraag ik me af.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Ik denk dat ze van Vanenburg nog veel kunnen leren. Fabelachtige techniek heeft hij nog steeds.
+1/-1

2 maanden geleden
Hehe, eindelijk terug bij Ajax, waar hij hoort. Ik heb in 1983 nog tegen hem gespeeld als rechtstreekse tegenstander in de KNVB beker. Ik ben toen helemaal gek gespeeld. Wat een fabelachtige techniek had die knul.
+1/-0Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.817 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

amusement barcelona bayern blind boer bosman bosz donvito fier gaal hag haller joe kluivert koeman koen litmanen lvg madrid meenam milan negativo olsen overnam rijkaard roer spelbos tim topper uefa