Hoofdrol voor Ibrahimovic in kwalificatieduel; winst voor Roemenie, Finland en Tsjechie

6 september 2003 18:39 - Dagens Nyheter

Verslaggever: P.

Hoewel het meespelen van Zlatan Ibrahimovic vanwege zijn opspelende lieblessure onzeker was, heeft de spits toch mee kunnen doen in het EK-kwalificatieduel van Zweden tegen San Marino. Ibrahimovic speelde de volledige 90 minuten en kwam twee keer tot scoren.

Omtrent zijn spel zijn de Zweedse kranten lovend: hij trok het spel naar zich toe en was zeer gevaarlijk. Met name de samenwerking met de vervanger van Ljungberg, Kim K?llstr?m, verliep prima. De Zweedse goals werden gemaakt door Jonson (33.), Jakobsson (48.), Ibrahimovic (56., penalty: 83.) en Kim K?llstr?m (penalty: 68.).

Roemenie kwam zaterdag in Ploiesti tot een 4-0 zege op Luxemburg. Ajax doelman Lobont speelde de gehele wedstrijd. Mitea kwam niet in actie. Chivu speelde alleen de eerste helft.

Finland won uit tegen Azerbaijan in baku met 1-2 door doelpunten van Tainio en Nurmela. Pasanen stond in de basis in het centrum van de verdediging.

Nederlands concurrent voor EK kwalificatie, Tsjechie, kwam goed weg in Wit-Rusland. Na een 1-0 achterstand won de ploeg uiteindelijk met 1-3. Grygera speelde de gehele wedstrijd als rechtsback, Galasek kwam niet in actie.