Transparent
Inloggen
Sluiten

'Advies werd gegeven om André Onana 16 tot 24 maanden te schorsen'

22 februari 2021 00:47 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Advies werd gegeven om André Onana 16 tot 24 maanden te schorsen"; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat Ajax officieel in beroep is gegaan bij het CAS vanwege de schorsing van André Onana. Dat heeft woordvoerder Miel Brinkhuis bevestigd. De club heeft bovendien de hulp ingeschakeld van twee gerenommeerde advocaten, Dolf Segaar en Javier Ferrero. Segaar maakte van 2006 deel uit van het bestuur van de Nederlandse dopingautoriteit en was van 2008 tot 2015 voorzitter. De Spanjaard Ferrero werd als advocaat meerdere keren ingeschakeld door WADA, de World Anti Doping Agency.

Uit de beslissing van de UEFA is duidelijk geworden dat het advies werd gegeven om de doelman een schorsing van 20 tot 24 maanden te geven. De UEFA Appeals Body besloot een schorsing van 12 maanden op te leggen. Voor de strafmaat hanteert de Europese voetbalbond drie stappen. Een lichte mate van onzorgvuldigheid (0-8 maanden schorsing), een gemiddelde mate van onzorgvuldigheid (8-16 maanden schorsing) of een belangrijke mate van onzorgvuldigheid (16-24 maanden schorsing). Onana werd uiteindelijk ingeschaald in de tweede categorie. Ajax zet in eerste instantie in om de doelman in de eerste categorie te krijgen en om vervolgens een zo laag mogelijke straf te krijgen. De straf zou ook hoger uit kunnen vallen, maar die kans wordt heel klein geacht.
Discussieer mee op de forums


Tags

onana onzorgvuldigheid ferrero schorsen segaar uefa advocaat advocaten agency anti appeals beroep bestuur body brinkhuis cas dolf doping dopingautoriteit gerenommeerde hanteert ingeschaald javier miel strafmaat telegraaf wada world

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Onana heeft alles mee, ( Keeper,1 van de beste van de wereld (top 10) kans makend op een grote transfer
------- om strafvermindering te krijgen.

Waarom? zou hij iets nemen? Dat zijn hele carriere kan verpesten? @ transfer etc

Het enige wat het kan zijn is dat hij misschien voor de plezier, XTC, wiet, coke heeft gebruikt heeft voor de funn...en het wilde verbergen. Ik acht de kans echter heel klein.

Ik ken de volledige zaak niet, maar het wijst er gewoon naar uit dat hij per ongeluk het pilletje van zijn vrouw heeft genomen.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik geef het advies om hem ipv een schorsing een lekker kopje thee te geven. Ik hoop dat met dit advies ook iets gedaan wordt.
+1/-0Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

amusement barcelona bayern blind boer bosman bosz donvito fier gaal hag haller joe kluivert koeman koen litmanen lvg madrid meenam milan negativo olsen overnam rijkaard roer spelbos tim topper uefa