Ajax kent ook weinig problemen met Sparta en wint opnieuw

21 februari 2021 21:54

Ajax kent ook weinig problemen met Sparta en wint opnieuw; image source: Pro Shots

Ajax heeft zondag met speels gemak Sparta weten te verslaan. Het duel in de Johan Cruijff ArenA eindigde in een 4-2 zege voor de ploeg van Erik ten Hag. Voor rust wist Sébastien Haller al twee keer te scoren, terwijl ook Perr Schuurs zijn naam toen op het scorebord kreeg. Na rust zorgde Mohammed Kudus al snel voor een treffer, terwijl het tegendoelpunt van Sparta niet veel later volgde. In blessuretijd volgde ook nog een tweede tegentreffer.

De wedstrijd kwam nog ietwat moeizaam op gang, maar toen Ajax na 14 minuten spelen de eerste echte kans kreeg was het ook direct raak. Vanaf dat moment was de thuisploeg ook heer en meester op het veld. Nadat Edson Álvarez een goede kans miste, leek Dusan Tadic al snel voor de 2-0 te zorgen. De assist kwam van Antony, maar omdat de Braziliaan buitenspel stond werd de treffer na tussenkomst van de VAR afgekeurd.

Het tweede doelpunt zou er alsnog komen en die kwam wederom op naam van Haller. De spits kon voor de 2-0 zorgen nadat Álvarez de bal goed doorkopte. Vlak voor rust kwam er bovendien ook nog een derde treffer bij toen in de blessuretijd Perr Schuurs na een vrije trap de bal van afstand in het doel schoot en daarmee het duel eigenlijk al besliste.

In de hoop om nog iets te kunnen forceren werden bij Sparta na rust direct vier aanvallende wissels gebracht. Het leidde echter al snel tot de vierde treffer voor Ajax. Na een fantastische aanval was het Mohammed Kudus die scoorde, die zijn eerste basisplaats na zijn blessure direct bekroonde met een treffer.

De focus bij Ajax leek weg en dat leidde al snel tot een doelpunt van Gravenberch. En dan niet van Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch, maar van zijn bij Sparta ingevallen oudere broer Danzell. Ook hij doorliep overigens de jeugdopleiding van Ajax, maar hij kwam uiteindelijk niet verder dan 15 wedstrijden voor Jong Ajax. Zijn broertje gaat het wat dat betreft een heel stuk beter af.

Ondanks dat er nog zo'n 35 minuten te spelen waren, gebeurde er nauwelijks nog iets van gevaar voor beide doelen. Ajax had het duel beslist en leek de energie te willen sparen met oog op het zware programma dat nog wacht voor de komende weken. Sparta was het geloof in een resultaat ook al lang verloren. De Rotterdammers wisten in blessuretijd wel nogmaals te scoren. Wederom was het de broer van die zijn naam op het scorebord wist te krijgen.

Voor Ajax was het alweer de zevende competitiezege op rij, terwijl het in diezelfde periode ook twee keer won in de TOTO KNVB Beker en bovendien afgelopen donderdag ook nog te sterk was voor Lille OSC. Volgende week kan het in de titelstrijd de genadeklap uitdelen als de uitwedstrijd tegen PSV op het programma staat.