Transparent
Inloggen
Sluiten

Bruno Varela: 'Ajax wilde me halen om de strijd aan te gaan met Andre Onana'

21 februari 2021 09:53 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Bruno Varela: "Ajax wilde me halen om de strijd aan te gaan met Andre Onana"; image source: Pro Shots

In een interview met Voetbal International blikt Bruno Varela terug op zijn periode bij Ajax. In januari 2019 kwam hij in Amsterdam terecht. "Ik zat op dat moment in een lastige situatie bij Benfica, waar ik derde keeper was geworden", aldus Varela. "Ajax vertelde dat ze me wilden halen om de strijd aan te gaan met Andre Onana. Er was ook een kans dat Andre in de zomer zou vertrekken, dus het was een mooie stap voor mij."

De doelman gaat verder: "Ik weet nog goed dat ik landde in Amsterdam en op mijn telefoon zag dat Ajax met 6-2 had verloren van Feyenoord. Teammanager Herman Pinkster kwam me ophalen op het vliegveld, met een chagrijnig gezicht. Hij zei: Bruno, ik weet dat ik chagrijnig kijk, maar dat komt niet door jou. Het was een aparte timing om naar Ajax te komen, maar gelukkig werd ik alsnog heel erg goed ontvangen door de spelers."

Varela is lovend over Hakim Ziyech. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik vooraf een compleet andere mening over hem had. We speelden met Benfica tegen hem en het leek me een beetje een arrogante gast. Uiteindelijk was hij bij Ajax een van de aardigste en meest bescheiden jongens die ik heb ontmoet", zo geeft hij aan. "Hij probeerde vanaf het begin met me te praten: Heb je iets nodig? Hoe gaat het met je familie? Later belde hij me ook altijd als hij wist dat mijn familie in Portugal zat en ik alleen was: Je kunt altijd naar mijn huis komen om te eten. Ik wil niet dat je alleen bent. Ik heb me compleet in hem vergist en hou echt van hem."

De vraag welke speler de meeste indruk heeft gemaakt is ook eenvoudig. "Dan ga ik voor Frenkie. Iedere training of wedstrijd deed hij wel iets speciaals. Een controle, een dribbel of een pass. Het was iedere keer indrukwekkend als hij de bal had. Zijn moment in Madrid tegen Luka Modric en Vinícius was natuurlijk mooi, maar ik heb zoveel van zulke acties van hem gezien. Het was niet eens indrukwekkend voor me, omdat het eigenlijk heel normaal was voor Frenkie", zegt hij daarover. "Hij verraste iedereen, zelfs de jongens van Barcelona waren onder de indruk van hem. Toen hij daar net was had ik contact met mijn landgenoot Nélson Semedo. Hij stuurde me: Deze gast is ongelooflijk. Ik zei tegen hem: Behandel hem goed, want het is een goede jongen."

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

varela onana benfica chagrijnig aardigste barcelona behandel bescheiden dribbel feyenoord landde landgenoot luka madrid modric nelson ontmoet pinkster portugal semedo speciaals timing vergist vinicius vliegveld ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
2 maanden geleden
Hij was inderdaad niet goed genoeg. Wel een sympathieke gozer die alleen maar lovende worden voor Ajax en zijn ex-collega's heeft. Ondanks zijn mislukte avontuur blijft hij erg positief. Dat kun je niet van iedereen zeggen.
+4/-0

2 maanden geleden
Sympatieke gast. Niet de beste keeper, maar goed.
+4/-0

2 maanden geleden
Als we Bandé kwijtraken moeten we deze jongen terughalen als mascotte.
+2/-0Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez anthony antony breker brobbey casi davids delcampo elsimao eredivisie fier gravenberch haller heerenveen intelligentie inziens joe jong kiki koen neres rkc roma schmidt spelbos suarez tadic tim voorste wouters