Transparent
Inloggen
Sluiten

Thuiswedstrijden tegen Sparta vaak een garantie voor doelpunten, heel veel doelpunten

20 februari 2021 09:37

Zondagavond komt Ajax alweer opnieuw in actie als de thuiswedstrijd tegen Sparta op het programma staat. De Rotterdammers werden vooraf gezien als een degradatiekandidaat, maar kennen een uitstekend seizoen met een 12de plaats, 10 punten boven de gevreesde streep.

De wedstrijd van zondag zal de 55ste keer worden dat beide ploegen elkaar in Amsterdam treffen. Ajax kan daarin uitstekende cijfers overleggen, want liefst 41 edities werden in winst omgezet. Het duel kende 9 keer geen winnaar, terwijl Sparta 4 keer te sterk bleek.

Met zoveel zeges spreekt het ook voor zich dat er ook veel grote overwinningen waren. Liefst 16 keer wist Ajax met minstens 4 doelpunten verschil te winnen. De grootste zege is 9-0 en dat lukte zowel in het seizoen 1985/1986 als seizoen 1999/2000. Vorig seizoen werd met 2-1 gewonnen, terwijl eerder dit seizoen Ajax met 0-1 te sterk was in Rotterdam.

De selectie kent met Benjamin van Leer een speler met een verleden bij Ajax. De doelman maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap naar Sparta. In Rotterdam heeft hij de concurrentie om een basisplek uiteindelijk verloren, zodat hij sinds eind oktober geen wedstrijd meer heeft gespeeld.




Tags

sparta garantie benjamin degradatiekandidaat gevreesde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch rulli schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor