Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax presenteert halfjaarcijfers, vooruitzichten vanwege coronacrisis 'zeer somber'

17 februari 2021 14:45 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Ajax presenteert halfjaarcijfers, vooruitzichten vanwege coronacrisis "zeer somber"; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft Ajax de halfjaarcijfers gepresenteerd van dit seizoen. De club boekt een operationeel resultaat van € 1,3 miljoen negatief. Dit is een daling van € 18,6 miljoen ten opzichte van vorig jaar en is het gevolg van de coronacrisis. De netto omzet is met € 31,7 miljoen gedaald naar € 78,7 miljoen. Ook de kosten zijn gedaald. Dit is met € 13,1 miljoen omlaag gegaan naar € 80,0 miljoen. Als gevolg van de transfers van Donny van de Beek, Sergino Dest en Hakim Ziyech is de bijdrage van inkomsten uit transfers € 85,2 miljoen.

De club meldt dat de vooruitzichten als gevolg van de coronacrisis zeer somber is. Ondanks de inkomsten uit transfers verwacht het een fors negatief resultaat te halen na de belastingen over het boekjaar 2020/2021. Het eigen vermogen is gestegen naar € 268,5 miljoen, terwijl het saldo liquide middelen op 31 december 2020 € 70,7 miljoen bedraagt.

Meer op Ajax.nl
Tags

coronacrisis halfjaarcijfers vooruitzichten gedaald beek belastingen boekjaar daling dest liquide netto operationeel saldo ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Corona raakt alle bedrijven, maar gelukkig heeft onze club de afgelopen jaren zo een enorme buffer opgebouwd dat de klappen minder hard zullen zijn dan bij veel andere clubs.
+4/-0

3 jaar geleden
Het is voor elke club vreselijk en dus ook voor Ajax
+2/-0

3 jaar geleden
Klinkt helemaal nog niet zo slecht
+1/-0

 
3 jaar geleden
Gaat vooral om de vooruitzichten... dan pas zullen de klappen zichtbaar zijn. Maar dat geldt natuurlijk voor alle clubs (en bedrijven). Dan vraag ik me af hoe de cijfers van bijv. PSV zullen zijn aangezien ze het met veel minder inkomsten toch nog hebben gegokt op dure spelers.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson