Transparent
Inloggen
Sluiten

Europa League begint voor Ajax op bezoek bij koploper van Frankrijk

16 februari 2021 22:34

Voor Ajax wacht donderdag weer een Europese wedstrijd. Voor de ploeg van Erik ten Hag staat een uitwedstrijd tegen Lille op het programma, de koploper van de Franse Ligue 1. Lille was voor de winterstop ook al actief in de Europa League. In een poule met AC Milan, Celtic en Sparta Praag eindigde het op een tweede plaats.

Vorig seizoen kwamen beide teams elkaar tegen in de groepsfase van de Champions League. Zowel de thuis- als uitwedstrijd werd eenvoudig door Ajax gewonnen. In totaal speelde Ajax al 14 keer eerder een officiële wedstrijd in Frankrijk. Daarvan wist het vijf keer te winnen, speelde het drie keer gelijk en verloor het zes keer.

De selectie van Lille kent een voor Ajax zeer bekende speler. Afgelopen zomer werd Sven Botman door de Fransen namelijk overgenomen van Ajax. Direct vanaf zijn komst wist hij een basisplaats te veroveren en inmiddels werd hij al gelinkt aan verschillende Europese topclubs. Ook zat hij al bij de selectie van het Nederlands elftal, maar daarin kreeg hij nog geen speeltijd.
Tags

frankrijk lille botman celtic hag ligue milan praag sparta

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei godts hato henderson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson