Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax nadrukkelijk op titelkoers na zakelijke zege bij fel Heracles

13 februari 2021 21:00
Foto: Pro Shots

Ajax nadrukkelijk op titelkoers na zakelijke zege bij fel Heracles; image source: Pro Shots

Verslaggever: Willy Rooyakkers

Ajax bewees zichzelf zaterdagavond een uitstekende dienst in de strijd om de landstitel door met 0-2 bij Heracles te winnen. Hoewel de gastheren fel van zich afbeten kwam de zege geen moment echt in gevaar. PSV verloor twee punten bij ADO Den Haag waardoor de Amsterdammers nu liefst negen verliespunten minder hebben dan de naaste achtervolger. Davy Klaassen en uitblinker Sébastien Haller zorgden voor de goals.

Ondanks zijn goede spel, midweeks tegen PSV, kon Lisandro Martinez weer plaatsnemen op de bank. Ook Antony moest vooralsnog toekijken waardoor David Neres na lange tijd weer eens in de basis mocht starten aan een competitiewedstrijd. Heracles opende sterk en had kennelijk het huiswerk goed gedaan. De formatie van trainer Frank Wormuth pakte de Ajacieden in balbezit fel aan waardoor de bezoekers lastig aan de bal konden blijven. Na een prima actie van de sterk spelende Delano Burgzorg kreeg Teun Bijleveld al meteen een grote kans maar de ex-Ajacied besloot naast het lege doel. Ajax had het lastig maar bij de eerste de beste serieuze tegenstoot scoorde men wel meteen. Dusan Tadic maakte zich op links vrij van zijn plaaggeest Tim Breukers en bediende Sébastien Haller die subtiel doortikte op de penetrerende Davy Klaassen waarna laatstgenoemde het vervolgens met de wreef beheerst afrondde door droog de rechterbenedenhoek te vinden: 0-1. De VAR had minuten nodig om te kijken of er niets onreglementairs kon worden gevonden maar uiteindelijk kon het doelpunt doorgang vinden.

Met Haller is meteen de man genoemd die deze avond een belangrijke rol speelde. Ajax worstelde namelijk met de tegenstander die zeer sterk speelde maar in tegenstelling tot voorheen heeft men nu met Haller een fysiek bekwame spits in huis waarop men de lange bal kan spelen. De Fransman toonde zich enorm nuttig door kopduels te winnen en sterk ballen bij zich te houden. Vlak voor rust was er desondanks een grote kans voor de gastheren maar gelukkig voor Ajax kwam de bal net niet goed aan bij Ismail Azzaoui die daardoor niet in balans kon afronden.

Na de pauze had Ajax verdedigend de zaakjes goed voor elkaar. Hoewel een gefocust Heracles het bleef proberen werden de Tukkers geen moment gevaarlijk. Aan de bal bleven de bezoekers echter in gebreke. Vooral de rechterkant met Noussair Mazraoui en David Neres grossierde in foute keuzes en balverlies. Het was geen toeval dat toen deze twee vervangen waren voor Devyne Rensch en Antony het ineens veel soepeler begon te lopen,
Wat ook mee hielp was de tweede goal. Na een voorzet van wederom Tadic was het deze keer Klaassen die bij de verre paal goed terug knikte waarna Haller met zijn knie binnen werkte: 0-2. Dit trio was dus ook bij de eerste goal betrokken.
Hoewel keeper Maarten Stekelenburg nog een kopbal van de doellijn moest schrapen kwam Ajax geen moment meer in gevaar en boekte men een zege zoals kampioenskandidaten vaak doen: zakelijk en effectief.
Discussieer mee op de forums


Tags

haller heracles antony gastheren neres sebastien tadic titelkoers achtervolger ado afbeten afrondde afronden azzaoui balverlies bediende beheerst bijleveld breukers burgzorg delano doellijn doortikte droog effectief fransman gebreke grossierde huiswerk ismail kampioenskandidaten laatstgenoemde landstitel martinez mazraoui nuttig onreglementairs pauze penetrerende plaaggeest rechterbenedenhoek rensch schrapen soepeler stekelenburg subtiel tegenstoot teun tim toekijken trio var verliespunten wormuth worstelde wreef zaakjes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis boomen branco brobbey elsimao farioli hato hlynsson janse jim jong kaplan kiki kroes linksbuiten mannsverk medic rosario sevic sosa sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst wijndal