Transparent
Inloggen
Sluiten

FIFPro: 'Schorsing van André Onana is buitensporig en onevenredig'

12 februari 2021 11:01 - FIFPro
Foto: Pro Shots

FIFPro: "Schorsing van André Onana is buitensporig en onevenredig"; image source: Pro Shots

In navolging van de VVCS heeft ook de FIFPro uitgehaald naar de schorsing van André Onana, die buitensporig en onevenredig is. De internationale vakbond voor profvoetballers geeft in een statement aan geen systeem te accepteren waarin voetballers langdurig worden geschorst indien aangetoond is dat zij niet van plan zijn om vals te spelen. De FIFPro zegt daarbij al eerder gepleit te hebben voor een nieuwe aanpak van de antidopingregels en benadrukt de noodzaak om de huidige regelgeving te herstructureren.

Bovendien is het volgens de FIFPro ook volkomen onbegrijpelijk dat een speler tijdens zijn schorsing niet eens mag trainen met zijn ploeg. Die regel zou direct ingetrokken moeten worden, omdat het geen enkele meerwaarde heeft.

Meer op FIFPro




Tags

fifpro buitensporig onana onevenredig antidopingregels herstructureren ingetrokken profvoetballers statement vakbond vals vvcs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Een schorsing staat op zich ,maar als je vervolgens niet meer mag trainen en als een melaatse behandeld gaat worden ,dan is er hoop. Wij gaan het mee maken dat opeens de regels verandert gaan worden.Ook ik vind het absurd.
+5/-0

3 jaar geleden
Toch wel bijzonder dat nu er een `high-profile player` geschorst wordt iedereen en z`n moeder opeens vindt dat de regels verandert moeten worden. Ben benieuwd of `het voetbal` genoeg macht, geld en invloed heeft om dit te veranderen. Terwijl al meerdere sporters uit kleine (dwz commercieel minder interessante) sporten gewoon hun schorsing hebben moeten uitzitten.
Kan me zo voorstellen dat alle grote sponsoren en investeerders hun geld niet willen laten afhangen van de (on)kunde van voetballers om medicijnverpakkingen te lezen. Maar apart om te zien dat voetbal en tennis compleet tegenovergesteld reageren op dopingbeschuldigingen terwijl het in alle takken van sport een probleem is.
+1/-2

3 jaar geleden
Topsport is topsport of je nou voetballer bent of wielrenner bent.
Gelijke monniken gelijke kappen en zou hij met één jaar nog goed wegkomen.

Na de finale tegen Man-united liepen de spelers van Man-united lachend door toen de dopingagent ze apart wilde nemen voor een plas.
Zou een wielrenner of atleet moeten doen.

Voetballers hebben een status aparte lijkt het.

En gaat mij niet om Ajax want ben Ajax fan maar om gelijke behandeling en geen klasse justitie.
+2/-3

3 jaar geleden
Ben blij dat er zo een discussie is ontstaan. Ik hoop dat zijn straf wordt gehalveerd, waarvan weer de helft voorwaardelijk.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Of dat hij juist, als compensatie, een jaar door moet voetballen na het beëindigen van zijn carrière.
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal