Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verloor al drie seizoenen op rij in Almelo

12 februari 2021 09:51

Zaterdagavond komt Ajax weer in actie. De uitwedstrijd tegen Heracles Almelo staat dan op het programma. Het wordt een strijd tussen de koploper van het rechterrijtje tegen de koploper van het linkerrijtje, omdat Heracles bij de start van de speelronde op een 10de plaats staat. De thuisploeg is boven goed in vorm met 10 punten uit de laatste 4 wedstrijden.

Gekeken naar de totale historie zou de uitwedstrijd tegen Heracles weinig problemen mogen geven. Van de 20 voorgaande ontmoetingen werden er namelijk 12 gewonnen. Uiteindelijk werd er 3 keer gelijk gespeeld en werd er 5 keer verloren. De laatste 3 seizoenen ging Ajax echter steeds onderuit op het kunstgras in Almelo.

In het seizoen 1985/1986 werd met liefst 1-8 de grootste zege ooit behaald. Marco van Basten scoorde tijdens die wedstrijd 5 keer. In april 2014 behaalde Ajax de landstitel door in Almelo met 1-1 gelijk te spelen. Lasse Schöne maakte toen het enige doelpunt voor Ajax. Eerder dit seizoen werd de thuiswedstrijd overtuigend met 5-0 gewonnen.

De selectie van Heracles Almelo kent twee spelers met een verleden bij Ajax. Teun Bijleveld en Navajo Bakboord speelde beiden in de jeugdopleiding van Ajax en kwamen ook in actie voor Jong Ajax. Duels in het eerste elftal speelden ze echter nooit.




Tags

almelo heracles bakboord basten bijleveld historie jong landstitel linkerrijtje navajo rechterrijtje schone teun

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal