Transparent
Inloggen
Sluiten

'Lasse Schöne tekent contract bij sc Heerenveen'

11 februari 2021 20:23 - Sander de Vries
Foto: Pro Shots

"Lasse Schöne tekent contract bij sc Heerenveen"; image source: Pro Shots

Lasse Schöne vervolgt zijn loopbaan bij sc Heerenveen. Dat meldt Sander de Vries van de Leeuwarder Courant via Twitter. De Deense middenvelder trainde mee bij Ajax nadat zijn contract bij Genoa werd ontbonden en gaf zelf al meerdere keren aan te hopen op een contract in Amsterdam. Schöne speelde vier jaar in de jeugdopleiding van de Friezen. Bij Ajax kwam hij tot 287 officiële wedstrijden in het eerste elftal en won zes prijzen. In 2014 werd hhij verkozen tot Ajax Speler van het jaar.
Tags

schone heerenveen courant genoa hhij leeuwarder ontbonden vervolgt vries

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Leuke club voor hem! De concurrentie op het middenveld bij Ajax is te groot. Ik wens hem alle succes toe, vooral bij de wedstrijden tegen PSV, Feyenoord, Vitesse en AZ. Nog steeds de dodelijkste met een vrije trap rond de 16.
+2/-0

6 maanden geleden
Toch had ik hem liever bij Ajax gezien voor 6 maanden. Dat zou meer kloppen.
+3/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Schone gaat onze herinnering in als een geweldige Ajax spelers die ons veel momenten van vreugd bracht.
Het had denk ik alleen maar tegen kunnen vallen een terugkeer.
1,5 jaar geleden was de koek eigenlijk al een beetje op, kon het kwa tempo amper nog belopen dus laat staan nu.
Lasse is een slimme jongen en heeft dat zeker meegewogen om nog voor een avontuur in Italië te kiezen.
Na zijn voetbalcarrière gaat hij zeker terug keren daar ben ik van overtuigd.
Heerenveen is een mooie club die bij hem past, ik lach me kapot als hij er volgende week in de beker even een vrije trap injaagd waardoor ze Feyenoord eruit knikkeren.
+4/-0

 
6 maanden geleden
Ik heb ook genoten van Schone alleen met Kudus, Gravenberch, Klaassen, Alavarez en Blind voor het middenveld had hij speelminuten wel kunnen vergeten.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Dat blijft de vraag...

Waarom? De laatste jaren stonden er steeds 3 middenvelders standaard op het papier:

Schone, de Jong en Van den Beek (2018-2019
Martinez, Van den Beek en Ziyech of Neres ( 2019-2020) grofweg ;)

nu zijn we beland in

Klaassen - Gravenberg - ? (nr 10)
Alvarez- Gravenbergh - Klaassen

> wat het verschil is dat Kudus al maanden er uit ligt en we weten niet of hij terug komt en hoe hij terugkomt.

> Gravenbergh ontbreekt bv tegen PSV en tegen Lille (dat zijn weer 2 games waar de trainer moeten zoeken en schuiven)

> vandaag de dag kan de trainer 5 wissels doen, 2 meer. Wat het alleen maar interessanter maakt om juist wel Lasse Schone erbij te hebben, want je kan hem er ingooien steeds voor 20 min en voor specifieke tegenstanders die kapot gespeeld moeten worden waar je de hele tijd op het gedeelte speelt van de tegenstander, waar Schone heel erg voor geschikt is + vrije trappen en corners.
Kortom, hij is een wapen net als KJ Huntelaar dat je kan inzetten bv in een beker finale, do or die games, waar als je je een vrije trap krijgt 1/ 2 keer het een goal is.

In principe zit Schone op de bank bij het huidige , echter hoe goed Schone nu nog is weten we eigenlijk en jaar in jaar uit werd hij afgeschreven en toch kwam hij steeds in het team, door zijn Pirlo achtige kwaliteiten: persoonlijkheid, Leider, techniek, inzicht, vrije trappen en corners en kan een doelpunt maken.

> de grap is dat dit hele seizoen Ajax zoekende is naar het juiste middenveld en er spelers op 10 kwamen die daar nooit hadden mogen spelen, bv Ekki, Labyad, Promes. Schone had juist wel gepast in het team in sommige games. Al was het maar voor 10 minuten om iets anders te doen, open te breken.

> Met het vertrek van KJ huntelaar in de winter, een oude rot, kwam er een plek vrij voor een andere oude rot.

> hij kost alleen salaris

> in een seizoen, vooral dit seizoen weet je nooit wat er gebeurd: zie Kudus, Huntelaar, Haller, Onana. Schone erbij voor middenveld zou dus alleen maar extra opties geven.

Conclusie:

Ik had als TD. trainer, ALTIJD Schone 6 maanden nu een contract gegeven en als Lasse had ik ook getekend bij AFC ajax. Waarom? Ajax doet mee op 3 fronten.
Dat betekend dat hij ook nog 3 prijzen zou kunnen winnen. Wat 3 x meer is dan bij Heerenveen.

Win - win.
+2/-1

 
6 maanden geleden
Het is weer een leuk stuk wat je geschreven hebt Don. Het is alleen weer gebaseerd op resultaten uit het verleden. Op een gegeven moment is het over voor spelers Don en voor Schone die bijna 35 is is dit moment gekomen. Tegen tegenstanders die bijna allemaal op de counter spelen tegen ons moet je op zijn positie wel iemand hebben die dit kan belopen en precies dat was zijn probleem al.
Weer ben ik het wel met je eens dat hij een waardevolle speler voor Ajax geweest is. Maar net zo als bij Neres gaat het om NU en telt het verleden niet meer.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Wat maakt het uit om hem 6 maanden in de selectie erbij te hebben?
Hij hoeft toch niet( zoals ik al aangaf) steeds 90 minuten te spelen tegen een Atalanta, PSV, of bayern Munchen?

Schone is een speciale speler net als KJ, die je in specifieke games als een wapen in kan zetten. Ik denk aan Twente uit, 1-1 82 e minuut. Of andere games dat je 0-0 speelt en je kan dan bv een vrije trap forceren en met 5 wissels Lasse er in brengen, zoals Van Gaal Tim Krul er in bracht.

Het verschil in de TOP ligt in details mijn beste Flamenco.

Bij mij had hij een contract van 6 maanden gekregen. Maar meningen mogen verschillen. Ik had ook nimmer Max Wober laten gaan in 2018-2019 als TD, boeie dat Wober zelf wilde. Alvarez wilde ook in de winter weg, maar mocht niet.
En welja! een paar games later heeft de man een basisplaats.

Kortom, beter een te grote selectie met gasten zoals KJ en Lasse tot je beschikking in dit bizarre seizoen waar je strijdt op 3 fronten dan hun niet erbij. Lasse en KJ zijn ook heel belangrijk voor de kleedkamer.

Anyway, dit is mijn mening. Fijne dag en shalom!
+2/-0

 
6 maanden geleden
Hij heeft getekend bij Heerenveen om weer in beeld te komen bij het Deens Voetbalelftal. Dat betekent dus dat Schöne kiest voor veel speeltijd. Dat zat er bij Ajax duidelijk niet in.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Snap ik Solidus, hij wil meer speeltijd. Ik hoop het voor hem.

Maar nogmaals ik blijf bij mijn standpunt. Ik denk dat je met 5 wissels en op 3 fronten actief zijn, beker, nationaal en Uefa cup je bijna elke wedstrijd van Ajax wel Lasse kan inzetten soms, 10 minuten, 15 minuten en misschien soms zelf een basisplek. Rouleren en iedereen fit houden is heel belangrijk namelijk. Tevens heeft Ajax toch op het middenveld best wel issues gehad dus hij is gewoon bruikbaar. Sterker nog Lasse heeft een paar specifieke kwaliteiten die bijna niemand heeft in de selectie.


Lasse, ik wens je heel veel succes jongen!
+1/-0

6 maanden geleden
Mooi voor Schöne.
Is hem gegund.
Terugkeer naar Ajax niet logisch.
Alleen emotioneel jammer.
+3/-0

6 maanden geleden
Let om mijn woorden, die schiet alle vrije trappen tegen Ajax 25 meter over.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Haha, ik mag het hopen ja!
+1/-0Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.772 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez antony bayern berghuis blind bloed buitenspelers danilo elsimao eredivisie feyenoord fier giphy gorter haller jeroene jim jong koen kudus labyad mazraoui nederland neres pasveer quido rennes tadic tagliafico titel