Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax maakt het zich onnodig moeilijk maar verslaat PSV verdiend met 2-1

10 februari 2021 22:15
Foto: Pro Shots

Ajax maakt het zich onnodig moeilijk maar verslaat PSV verdiend met 2-1; image source: Pro Shots

Verslaggever: Willy Rooyakkers

Ajax maakt het zich onnodig moeilijk maar verslaat PSV verdiend met 2-1
Ajax bereikte woensdagavond ten koste van PSV de halve finale van de KNVB Beker. De Amsterdammers speelden de gasten voor de pauze helemaal zoek (2-0) maar vielen daarna wat terug. PSV kwam na een uur terug in de wedstrijd en omdat Ajax vervolgens verzuimde om het te beslissen bleef het lang spannend. Uiteindelijk verijdelde Jurriën Timber in de slotseconde een grote kans voor PSV op de gelijkmaker en bekert Ajax dus door.

Dat Ajax verdiend deze wedstrijd won: daar zal vriend en vijand het over eens zijn. In de eerste helft waren de gastheren superieur en had het ver terugzakkende PSV helemaal niets te vertellen. Met Daley Blind op het middenveld zette de thuisploeg vol druk op de Eindhovenaren die constant naar lucht hapten. De nummer tien van Ajax, Davy Klaassen, kreeg tussen de linies veel ruimte van de dubbele Eindhovense zes en dat betaalde zich snel uit. Na aangespeeld te zijn door de prima spelende centrale verdediger Lisandro Martinez stuurde Klaassen behendig naar Sébastien Haller waarna de veelbesproken Fransman zijn specifieke kwaliteiten glanzend toonde door geweldig aan te nemen en fabelachtig af te ronden: 1-0.

Ajax zette door en PSV figureerde. Het volle druk zetten werd even later Pablo Rosario fataal waarna de gastheren het over Antony en Dusan Tadic flitsend uitspeelden en Haller met een lepe voetbeweging zijn tweede van de avond tegen het net liet ploffen: 2-0. PSV was op dat moment rijp voor de slacht maar diverse pogingen waren net niet scherp genoeg om de derde goal te laten aantekenen. Aan de andere kant deelden de gasten een waarschuwingsschot uit toen Donyell Malen alleen voor doelman Maarten Stekelenburg verscheen maar met links hopeloos voorlangs schoot.

Het betekende geen reden voor Ajax kennelijk om wakker te schudden want men begon wat slap aan de tweede helft. Men was niet meer vast aan de bal en de duels werden minder gewonnen. PSV drong lichtjes aan maar werd overigens niet gevaarlijk. Trainer Roger Schmidt wilde net de handdoek in de ring gooien door berustend te wisselen toen ineens Denzel Dumfries er op rechts vandoor was en zijn lage voorzet door Timber, onder druk van Malen, in eigen doel werd gewerkt: 2-1. Er was ineens weer sprake van een wedstrijd maar Ajax was nu ineens wel weer bij de les. Alleen verzuimde men nu om de genadeklap toe te dienen. Invaller David Neres mocht zich dat zeker aanrekenen want hij had bij een twee tegen één situatie gewoon breed moeten leggen op de vrijstaande Haller maar schoot zelf voorlangs. Ook werden inzetten van Blind en Tadic knap gepakt door doelman Lars Unnerstall en had Rosario geluk dat zijn onbeholpen mispeer net naast het doel belandde. Nico Tagliafico had wel geluk dat de VAR niet ingreep toen hij expres op de enkel van Mo Ihattaren ging staan. Ajax had vervolgens nog een strafschop kunnen krijgen door hands van Jordan Teze maar ook dat ging niet door.
PSV bleef in leven en mocht blijven hopen op dat ene kansje.
En ja hoor, zoals altijd, kwam die mogelijkheid. In de 95e minuut viel de bal voor de voeten van Dumfries die leek af te drukken maar het was Timber die zich katachtig in de baan van het schot wierp en zodoende de bekerzege voor zijn team veiligstelde.




Tags

haller timber blind dumfries gastheren malen rosario tadic voorlangs aangespeeld aantekenen antony baan bekert bekerzege berustend betekende deelden drong fabelachtig fataal figureerde flitsend fransman genadeklap glanzend handdoek hands hapten ihattaren jordan kansje katachtig knvb lepe les lichtjes lucht martinez mispeer neres onbeholpen pauze ploffen ring roger schmidt schudden sebastien slacht slap slotseconde stekelenburg superieur tagliafico terugzakkende teze uitspeelden unnerstall vandoor var veiligstelde verijdelde vijand voetbeweging vrijstaande waarschuwingsschot wakker wierp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afwijzing balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea conceicao derk dest elsimao engeland excelsior gaaei gisterenavond hato henderson kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten lucht mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht