Transparent
Inloggen
Sluiten

Kik Pierie: 'Mijn doel is en blijft het eerste van Ajax halen'

10 februari 2021 09:55 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Kik Pierie: "Mijn doel is en blijft het eerste van Ajax halen"; image source: Pro Shots

Ondanks dat hij nog geen officiële wedstrijd in het eerste elftal speelde en hij nu op huurbasis voor FC Twente speelt, heeft Kik Pierie de hoop nog niet opgegeven om door te breken bij Ajax. Dat geeft hij aan in een interview met Voetbal International. Hij wil ook komend seizoen echter op een zo'n hoog mogelijk niveau kunnen spelen. "Ik ben in Heerenveen twee seizoenen basisspeler geweest en laat nu bij FC Twente opnieuw zien dat ik de kwaliteiten heb om voor een goede Eredivisie-club te voetballen", aldus Pierie. "Ik wil dus niet weer tussen twee elftallen in komen te hangen en mijn wedstrijden in het beloftenteam spelen, zoals vorig seizoen is gebeurd. Dat is niet goed voor mijn ontwikkeling en ik word er persoonlijk ook niet gelukkig van."

De verdediger erkent wel dat hij het na zijn komst naar Ajax lastig had omdat hij onderaan de ladder moest beginnen. "Het spelen met de beloften van Ajax vond ik lastig. Doordat ik met Heerenveen al twee jaar in de Eredivisie had gevoetbald, voelde het alsof ik een stap terugzette, terwijl ik bij Ajax juist een sprong vóóruit wilde maken", zo geeft hij aan. "Ik heb lang lopen balen, nadat duidelijk geworden was dat ik niet zomaar bij het eerste elftal zou aanhaken. Bij Heerenveen ben ik altijd een belangrijke speler geweest en ineens kwam ik helemaal onderaan de ladder terecht. Dat was nieuw voor me en daar heb ik het wel een tijd moeilijk mee gehad. Nu zeg ik: daar ben ik te lang in blijven hangen."

De ambitie is echter niet veranderd. "Mijn doel is en blijft het eerste van Ajax halen", zegt hij daarover. "De lessen die ik de afgelopen anderhalf jaar geleerd heb, zullen me daar allemaal bij helpen."

FC Twente hoopt juist ook volgend seizoen ook Pierie te kunnen schikken. "Wat ons betreft staat de deur absoluut open. Voor zijn ontwikkeling is het belangrijk op een goed niveau te blijven spelen en ik denk dat wij hem dat bij FC Twente kunnen bieden", reageert trainer Ron Jans daarop. "Ik zie het dus wel zitten, maar daar moet ik wel bij zeggen dat we nog midden in het seizoen zitten en dat het dus nog niet besproken is tussen de clubs."

Meer op VI.nl




Tags

pierie twente heerenveen eredivisie ladder onderaan beloftenteam jans opgegeven ron terugzette

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Een doel nastreven is prima echter moet hij wel realistisch zijn!
+2/-0

3 jaar geleden
Ook al vindt hij zelf van wel, bij Twente overtuigd hij ook niet.
Bij Heerenveen waren er al genoeg sceptici die zich afvroegen wat Ajax met hem moest en schatten Botman hoger in.
Het is toch een beetje een makke van dit beleid.
Ben je heel jong en speel je in het eerste van een eredivisie club dan heeft Ajax interesse ongeacht jouw kwaliteiten.
Pieri, Scherpen, Zivkovic.
+2/-1

3 jaar geleden
Extra jaartje Twente zou helemaal niet slecht zijn. Heeft Ronald de Boer (2) en Andy van der Meyde (1) ook geen windeieren gelegd. Kik zal niet de eerste zijn die een langere aanloop nodig heeft. Mooiste voorbeelden daarvan waren Daley Blind en Jan Vertonghen. En daar is het toch aardig goed mee gekomen. We schrijven tegenwoordig die jonge jongens veel te snel af. En lukt het uiteindelijk niet, dan geef je Twente een optie tot koop en komt die jongen toch nog mooi terecht.
+2/-0

 
In het vervolg moet je zo`n jongen nog een jaar bij de club laten waar je hem gekocht heb, in dit geval Heerenveen.
Dan koop je hem waarschijnlijk ook nog goedkoper als ze er nog een jaar lang van mogen profiteren.
Als je het al 2 jaar leuk doet in de Eredivisie heb je er niks aan om in de eerste divisie te moeten gaan spelen daar geeft ik hem groot gelijk in los van het feit dat hij hij dan evenwel gewoon had moeten presteren.
Schuurs hadden ze ook een jaar bij Fortuna moeten laten rijpen, promoveerde net naar de eredivisie.
Zelfde geld voor Scherpen, Emmen promoveerde ook net, had een heel jaar eredivisie ervaring op kunnen doen.
+3/-1

3 jaar geleden
Hij moet het toch eerst laten zien bij Twente, als hij daar niet gemotiveerd raakt en er bovenuit steekt, kan hij Ajax 1 uit zijn hoofd halen, dan is het beter om afscheidt te nemen ,geef die jongen nog 1 seizoen : erop of eronder.
+1/-0

3 jaar geleden
Van de hand doen.
Naïef om te denken, er vanuit te gaan, dat hij meteen bij het eerste elftal zou aanhaken.
Dan een hele tijd sikkeneurig te zijn. Zelfmedelijden.
Je moet eerst overtuigen in het tweede elftal en op trainingen.
Hij zag zichzelf al in het eerste elftal spelen.
Dromen doe je maar in bed.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht