Transparent
Inloggen
Sluiten

Bekerduel tegen PSV begin van volgende maand vol topwedstrijden

8 februari 2021 19:01

Woensdagavond staat er voor Ajax weer een topwedstrijd op het programma. In het kader van de TOTO KNVB Beker komt PSV naar de Johan Cruijff ArenA en wordt het dus weer een duel tussen de nummer één en twee van de Eredivisie. PSV versloeg in de beker tot nu toe De Graafschap en FC Volendam.

In totaal speelden beide teams al 15 keer eerder tegen elkaar voor de beker. In Amsterdam gebeurde dat 8 keer. Ajax wist 5 keer te winnen, speelde 2 keer gelijk en verloor maar 1 keer. De laatste keer in Amsterdam was echter alweer in april 2002. Ajax wist toen met 3-0 te winnen.

Vorige maand speelden beide ploegen ook al tegen elkaar in Amsterdam. Het competitieduel eindigde in een 2-2 gelijkspel. Na een slechte start kwam de ploeg al snel met 0-2 achter, maar daarna domineerde de ploeg van Erik ten Hag de wedstrijd volledig en kreeg het met een gelijkspel veel te weinig.

De selectie van PSV kent ook meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Donyell Malen en Pablo Rosario speelden in de jeugdopleiding van Ajax, terwijl Nick Viergever in 2018 van Amsterdam naar Eindhoven vertrok. Zakaria Labyad heeft juist een verleden bij PSV, net zoals assistent-trainer Michael Reiziger. Bovendien werkte Erik ten Hag enkele seizoenen als assistent-trainer in Eindhoven, terwijl keeperstrainer Anton Scheutjens jarenlang die functie bij PSV vervulde.




Tags

bekerduel hag anton arena eredivisie graafschap kader knvb labyad malen michael reiziger rosario scheutjens viergever volendam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao godts hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes mannsverk medic mikautadze praag ramaj rensch rulli rvc sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal wijs