Transparent
Inloggen
Sluiten

Vader Noa Lang: 'Ajax zal altijd onze club blijven, ooit zal hij daar schitteren'

8 februari 2021 01:55 - Volkskrant
Foto: Pro Shots

Vader Noa Lang: "Ajax zal altijd onze club blijven, ooit zal hij daar schitteren"; image source: Pro Shots

In een zeer uitgebreid interview in de Volkskrant gaat de vader van Noa Lang uitgebreid in op de ontwikkeling van zijn zoon. Een kwaad woord over het vertrek bij Ajax heeft hij echter niet. "Ajax zal altijd onze club blijven, ooit zal hij daar schitteren", aldus Jeffrey Lang, die lachend toegeeft dat het zijn schuld was dat Noa Lang in de jeugdopleiding van Feyenoord Ajax-liedjes zong. "Ik was voor Ajax en bracht dat over op hem."

Noa Lang is in het shirt van Club Brugge een groot succes. Inmiddels werd hij al drie keer op rij uitgeroepen tot beste speler van de maand in België. Desondanks heeft Ajax geen spijt dat ze hem hebben laten gaan. "Wij willen graag dat onze talenten strijden voor een plek in ons eerste elftal", geeft directeur voetbalzaken Marc Overmars in een reactie aan. "Maar het is ook goed om een categorie spelers op te leiden dat het eerste net niet haalt, maar wel een transfersom van meerdere miljoenen oplevert."

Coen van der Hoeven, eigenaar van een voetbalschool in Delft waar Lang regelmatig trainde, vindt het onbegrijpelijk dat Ajax hem liet vertrekken. "Ajax koopt een back als Klaiber voor 5 miljoen en laat een talent als Lang voor bijna hetzelfde gaan. Dat vind ik niet echt rijmen met elkaar", zegt hij daarover. "Pak je hem iets anders aan dan heb je een gouden kracht aan hem. Dat bewijst hij nu ook in Brugge."

Meer op Volkskrant




Tags

schitteren brugge belgie delft eigenaar feyenoord jeffrey klaiber overmars rijmen toegeeft volkskrant zong

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Op zich begrijp de ik transfer wel. Wat ik echter niet begrijp is dat Ajax niet standaard een terugkoop clausule in de transfer stopt. Desnoods voor tien miljoen als hij zoals nu voor vijf miljoen verkocht is. Zo blijft de koper tevreden en kan Ajax altijd voor een redelijk bedrag terug kopen als de speler zich heel goed gaat ontwikkelen.
+2/-0

3 jaar geleden
Een tijdelijke transfer is te begrijpen voor beide partijen. Kom nou maar gauw terug Lang.
+1/-0

3 jaar geleden
bij ajax moeten ze iemand aanstellen die moeilijke jongens opleiden en onder controle krijgen ( de jeugd is nu eenmaal niet meer zo makkelijk als vroeger ) u ziet o a Bazoer en lang enzv. kijk als ten hag dat ook niet kan dan werkt ten hag ze maar buiten!!!
+3/-1

 
3 jaar geleden
Tja daar heb je een type Hiddink voor nodig. Hij was bijvoorbeeld de enige die het echte rendement bijvoorbeeld uit Romario haalde, waar zijn opvolgers daar domme fouten maakte. Het is een kwaliteit ja om met moeilijke persoonlijkheden om te kunnen gaan.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Bazoer zal door zijn mentaliteit nooit het maximale uit zijn loopbaan halen. Die kan niet omgaan met tegenslag.
+1/-0

3 jaar geleden
Geen kwaad woord over Lang. Is een Ajacied die ik heel veel succes wens. In ieder geval één waarvan ik zeker weet dat ie nooit bij PSV of Feyenoord zal spelen.
+1/-0

3 jaar geleden
Bij Brugge weten ze Lang beter gebruik te maken van de kwaliteiten van Lang en geven ze hem als persoon meer ruimte. Tevens zal Brugge hoogstwaarschijnlijk meer als team spelen als dat bij Ajax het geval is.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik denk dat Overmars straks die dikke aanbieding van Arsenal moet pakken en zijn vriend Erik mee nemen.. Dan kan Wim hier trainer worden en Jordy de plaats van Marc overnemen. Want het commentaar wat hij geeft slaat werkelijk nergens op.
+1/-0

3 jaar geleden
Marc weet dat hij een foutje heeft gemaakt. Hij is zo'n type die er dan ineens maar een 'klap op geeft'. Vaak pakt dat goed uit, in dit geval niet. Ronald de Boer konden ze destijds terugkopen van FC Twente, dat zal nu lastiger worden.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos