Transparent
Inloggen
Sluiten

Manager competitiezaken Jan Bluyssen: 'Hopelijk wordt Ajax - FC Utrecht pas in april gespeeld'

6 februari 2021 22:47 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Manager competitiezaken Jan Bluyssen: "Hopelijk wordt Ajax - FC Utrecht pas in april gespeeld"; image source: Pro Shots

In een reactie tegenover het Algemeen Dagblad geeft manager competitiezaken van de KNVB Jan Bluyssen aan dat het geen lastige beslissing was om alle wedstrijden van zondag af te gelasten. "Het klinkt raar in deze bijzondere situatie met duels zonder publiek, maar bij code rood wordt er gewoon niet gevoetbald", aldus Bluyssen.

De KNVB moet nu op zoek naar een nieuwe datum voor de wedstrijden. Vooral voor de wedstrijd van Ajax is er voorlopig weinig ruimte in een schema. "Dat wordt weer een flinke legpuzzel", zo geeft hij aan. "Maar er zijn nog mogelijkheden op dagen als er in de Champions League, Europa League of KNVB-beker wordt gespeeld. Als onze duels maar een half uur voor aanvang van de Champions League of Europa League zijn afgelopen. Verder is er in de derde week van april nog midweeks ruimte. Laten we hopen dat Ajax tegen FC Utrecht dan gespeeld wordt. Want dan zit Ajax nog in de Europa League. Dat is goed voor het Nederlands voetbal."

Overwogen is nog wel om Ajax - FC Utrecht wel door te laten gaan. "Bij code rood en de huidige situatie met corona zitten veel mensen thuis. Wat is dan lekkerder dan een leuk potje voetbal onder een dicht dak van de ArenA? De teams van Ajax en FC Utrecht konden we zaterdag in een hotel onderbrengen. Maar zo werkt het toch niet", zegt hij daarover. "Zelfs als er geen fans welkom zijn, dan moeten er nog altijd wel 350 mensen naar die wedstrijd. Ik heb het dan bijvoorbeeld over productiemedewerkers van televisie, journalisten, stewards en agenten. Wij als KNVB nemen ook voor die mensen onze verantwoordelijkheid. Dat lijkt me duidelijk."

Meer op AD.nl




Tags

utrecht bluyssen knvb code aanvang agenten arena corona dak legpuzzel lekkerder onderbrengen potje productiemedewerkers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Deze wedstrijd had gewoon kunnen en moeten doorgaan.
Iets langere reistijd, dak boven het veld, wat is het probleem?
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal