Transparent
Inloggen
Sluiten

'UEFA hield bij strafmaat al rekening met verzachtende omstandigheden'

5 februari 2021 12:43 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"UEFA hield bij strafmaat al rekening met verzachtende omstandigheden"; image source: Pro Shots

Ondanks de zeer forse schorsing voor André Onana heeft de UEFA rekening gehouden met verzachtende omstandigheden. Dat geeft Herman Ram van de Dopingautoriteit aan in gesprek met de NOS. "Een andere conclusie kan ik niet trekken naar aanleiding van het feit dat hij voor een periode van twaalf maanden buitenspel staat", aldus Ram. "Wie opzettelijk een dergelijk middel gebruikt, krijgt standaard een schorsing van vier jaar. Wordt bewezen dat zo'n product onopzettelijk is toegediend, staat daar een straf van twee jaar op. Voor verzachtende omstandigheden geldt een uitsluiting van twaalf maanden."

In 2015 werd Kevin van Essen van Telstar voor twee jaar geschorst nadat hij positief testte op furosemide. Onana is de tweede speler in het Nederlandse betaald voetbal die positief testte op het middel.

Meer op NOS.nl




Tags

verzachtende uefa onana ram strafmaat testte dopingautoriteit essen furosemide nos onopzettelijk opzettelijk toegediend uitsluiting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Klopt. Voor dergelijke vergrijp staat normaalgesproken 48mnd straf vast.

Btw hoeveelste is het vandaag?... 1 april toevallig?
+1/-1

3 jaar geleden
Ik zoek naar de juiste woorden om dit te beschrijven maar kan ze niet vinden zo onwaarschijnlijk dom is dit van Onana.
Als ik vooruit kijk ben ik echter wel blij dat we Steek achter de hand hebben. Dat is natuurlijk geen Onana maar hij zal het kampioenschap niet verspelen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nee maar die feijenoorder wel. Ik ben bang dat hij gaat keepen.
+1/-2

 
3 jaar geleden
Positief blijven.
Het wordt gemakkelijk voorspellen bij Unibet met Scherpen onder de lat.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Wel een beetje beschamende opmerking hoor, er is een Feyenoorder bij ons geweest die de wereldbeker heeft gewonnen (Arnold Scholten).

Noem die man gewoon bij zn naam...
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ja en die heeft zeker dingen geroepen wat die feijenoord keeper geroepen heeft?!?! Zolang hij bij Ajax onder contract staat zal ik hem nooit bij zijn naam noemen. Jij bent vrij om het wel te doen.
+1/-3

 
3 jaar geleden
Scherpen heeft geen seconde onder contract gestaan bij Feyenoord.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Dat beweert toch ook niemand of wel? De dingen die hij geroepen heeft tegenover ons (Ajax) heeft hem de das omgedaan. Zijn club voorkeur is ook duidelijk, maar dat is zijn eigen smaak die niet klopt.
+1/-0

3 jaar geleden
Wat een lul die Onana, hoef hem gelijk niet meer te zien ook. En nu moeten we met 'opa' Stekelenburg, 'ik zat mis' Scherpen of 'junior' Kotarski prestaties gaan neerzetten... Het is te hopen dat een van hen opstaat en niveau haalt.
+1/-3


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos