Zondag alweer voor de vierde keer dit seizoen tegen FC Utrecht

4 februari 2021 11:55

Na een weekje rust komt Ajax zondag weer in actie. FC Utrecht is dan in de Johan Cruijff ArenA de tegenstander. De ploeg uit de Domstad kent een vrij moeizaam seizoen en staat op de achtste plaats. Opvallend bij FC Utrecht is dat de helft van de competitiewedstrijden dit seizoen in een gelijkspel eindigden.

Historisch gezien kent Ajax weinig problemen in eigen huis tegen FC Utrecht. Van de 50 voorgaande ontmoetingen in de Eredivisie werden er namelijk 39 gewonnen. Uiteindelijk werd er 6 keer gelijk gespeeld en 5 keer bleek FC Utrecht te sterk. De grootste overwinning werd behaald in het seizoen 1976/1977 toen met liefst 7-0 werd gewonnen. Vorig seizoen eindigde het duel nog in een 4-0 overwinning.

Dit seizoen speelde Ajax al drie keer tegen FC Utrecht. In de voorbereiding werd een oefenduel in Amsterdam nog met 5-1 gewonnen, terwijl de competitiewedstrijd in Utrecht in een 0-3 zege eindigde. In december speelden beide ploegen tegen elkaar voor de TOTO KNVB Beker en na een knotsgekke wedstrijd won Ajax met 5-4. Dusan Tadic zorgde in de laatste minuut voor de overwinning.

De selectie van FC Utrecht kent één speler met een verleden in Amsterdam. Verdediger Django Warmerdam speelde in de jeugdopleiding van Ajax en speelde uiteindelijk meer dan 50 wedstrijden voor Jong Ajax. De selectie van Ajax kent daarbij ook meerdere spelers die ooit het shirt van FC Utrecht droegen. Sean Klaiber maakte onlangs nog de overstap, terwijl Zakaria Labyad diezelfde stap zette twee jaar geleden. Trainer Erik ten Hag werd eind 2017 direct overgenomen van FC Utrecht.