Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB start direct met pilot met extra wissel bij hersenschudding

2 februari 2021 16:41 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB start direct met pilot met extra wissel bij hersenschudding; image source: Pro Shots

Vanaf komend weekend mogen clubs een zesde wissel gebruiken indien er het vermoeden is dat een speler kampt met een hersenschudding. Dat heeft de KNVB bekend gemaakt. De FIFA heeft toestemming gegeven om een pilot te houden in Nederland. De clubarts is verantwoordelijk dat een speler het veld verlaat indien het vermoeden bestaat dat een speler kampt met een hersenschudding. De pilot zal plaats vinden bij alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en TOTO KNVB Beker.

Meer op KNVB.nl




Tags

hersenschudding knvb pilot clubarts eredivisie fifa nederland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Goed idee je kunt niet voorzichtig genoeg zijn met zoiets.
+3/-0

3 jaar geleden
Lijkt mij dat je of hiervoor moet kiezen, of voor het 5 wissel systeem. Allebei lijkt wat onzinnig. Nog even en we wisselen het hele team.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik vind 5 wissels al bizar, wat is dit nu weer😂
+2/-0

3 jaar geleden
Ik vermoed dat er over een jaar of tien een dokter komt die eredivisiespelers eruit kan sturen als er een vermoeden van een hersenschudding is. We weten steeds beter hoe gevaarlijk die hersenschuddingen zijn.
+2/-0

3 jaar geleden
Zou ook fijn zijn als er gewoon wordt doorgespeeld tijdens normale wissels. Met de huidige technologie kan het de scheids worden ingefluisterd die het vervolgens doorgeeft aan de speler het veld te verlaten. Gebeurt dit niet binnen een minuut, volgt er een gele kaart. Het spel gaat natuurlijk al die tijd gewoon door. We moeten af van die hele show rond een wissel. Kost alleen maar tijd.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik vind dit in principe een prima idee, maar ik ben ook bang dat het fraude gevoelig is.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal