Transparent
Inloggen
Sluiten

Zondag tussendoortje na reeks aan topaffiches

22 januari 2021 23:54

Na een paar topwedstrijden op rij staat er voor Ajax zondag een op papier eenvoudigere wedstrijd op het programma. De ploeg van Erik ten Hag zal namelijk afreizen naar Limburg voor de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Fortuna begon belabberd aan het seizoen en dat leidde uiteindelijk tot het ontslag van Kevin Hofland. Onder leiding van Sjors Ultee wist het echter een opmars in te zetten en staat het inmiddels op de twaalfde plek in de Eredivisie.

Ajax speelde 20 keer eerder in Sittard tegen Fortuna voor de competitie. Tot nu toe wist het 12 keer te winnen, speelde het 4 keer gelijk en 4 keer bleek de thuisploeg te sterk. In het seizoen 1997/1998 werd met 0-5 de grootste zege ooit behaald, terwijl de laatste editie in het seizoen 2018/2019 met 0-2 werd gewonnen.

Voor Fortuna-aanvaller Zian Flemming wordt het een weerzien met zijn oude club. De geboren Amsterdammer is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en kwam in het seizoen 2017/2018 tot 25 wedstrijden voor Jong Ajax, toen de ploeg kampioen wist te worden. Een officieel duel in het eerste elftal speelde hij nooit.

Ook voor Perr Schuurs wordt het een bijzondere wedstrijd. Hij doorliep juist de jeugdopleiding van Fortuna Sittard en was op zeventiende al de aanvoerder van het eerste elftal. In het seizoen waarin Jong Ajax kampioen wist te worden eindigde Fortuna Sittard met aanvoerder Schuurs op een tweede plaats en promoveerde daardoor naar de Eredivisie. Sindsdien speelt de verdediger voor Ajax.




Tags

fortuna eredivisie jong schuurs topaffiches tussendoortje editie eenvoudigere flemming hag hofland opmars sjors twaalfde ultee weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal