Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Klaas Jan Huntelaar is een voorbeeld voor deze hele generatie voetballers'

14 januari 2021 22:33

Erik ten Hag was in gesprek met ESPN niet helemaal tevreden over het spel van zijn ploeg. "Je moet alert zijn en dat waren we niet altijd. Zowel niet in de zestien van de tegenstander, want we hadden een onvoorstelbaar aantal kansen", aldus Ten Haag. "We lieten een hele hoop liggen, maar we lieten ook een heel aantal toe. Toen die uiteindelijk viel was de wedstrijd totaal voor ons en was het eigenlijk gespeeld. Maar je weet dat een momentje van onachtzaamheid kan komen en dat kwam dan ook."

Klaas Jan Huntelaar bezorgde Ajax uiteindelijk toch de winst. "Twee jaar geleden maakte hij in Groningen ook een heel belangrijke goal een paar minuten voor tijd. Hij heeft het dus al vaker gedaan", zo gaf hij aan. "Maar nu, dat afronden... Het is geweldig. Het straalt ook aan hem af. Zijn beleving is een voorbeeld voor iedereen. Na zijn eerste treffer ging hij op jacht naar de tweede. Op een gegeven moment schiet het in zijn kuit, maar gaat hij toch op jacht naar een goal. Dat is een voorbeeld voor deze hele generatie voetballers."

Ten Hag hoopt daarom dat de spits bij Ajax blijft. "Het is een keuze die hij moet maken", zei hij daarover. "Ik gun Klaas Jan alles. Hij heeft zo veel voor Ajax betekent. Als hij zou besluiten dat hij naar Schalke wil, respecteer ik dat. Maar ik zal er alles aan doen om hem in Amsterdam te houden."




Tags

hag generatie huntelaar afronden bezorgde espn groningen kuit momentje onachtzaamheid onvoorstelbaar respecteer schalke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos