Klaas Jan Huntelaar bezorgt Ajax de winst in Enschede

14 januari 2021 21:56

Klaas Jan Huntelaar bezorgt Ajax de winst in Enschede; image source: Pro Shots

Ajax heeft donderdag de koppositie in de Eredivisie weer weten te verstevigen. Op bezoek bij FC Twente werd met 1-3 gewonnen. Sébastien Haller opende de score, terwijl Klaas Jan Huntelaar in de slotfase genadeloos twee keer toesloeg.

Ajax begon uitstekend in de wedstrijd, want na acht minuten lag de bal al in de netten. Sébastien Haller maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van Ajax door een voorzet van Antony uitstekend binnen te koppen. Ook daarna bleef Ajax overduidelijk de betere partij en kreeg het voldoende kansen om de score verder uit te breiden. Zo misten onder meer Quincy Promes, Dusan Tadic en Antony goede mogelijkheden. Gezien de kansen was het dan ook een klein wonder dat het bij rust slechts 0-1 stond.

In de tweede helft maakte oud-Ajacied Menig al snel gelijk. Dankzij de VAR werd die treffer echter geannuleerd omdat de aanvaller nipt buitenspel bleek te staan. Wat volgde was hetzelfde beeld als in de eerste helft. Ajax was veel beter en kreeg kans op kans, maar was in de afwerking veel te slordig. Promes leek een niet te missen kans te krijgen, maar schoot hoog over, terwijl Haller een kopbal net naast zag gaan.

Desondanks leek Ajax eenvoudig de wedstrijd uit te kunnen spelen, maar vlak voor tijd lag de bal plotseling achter André Onana. Ryan Gravenberch verwerkte de bal niet goed bij een hoekschop, zodat de 1-1 vervolgens binnengewerkt kon worden.

Erik ten Hag greep daarom in en bracht in de laatste minuut Klaas Jan Huntelaar als extra spits binnen de lijnen. 'The Hunter' maakte zijn reputatie meer dan weer. Nog geen minuut later schoot hij de 1-2 hard binnen de touwen en twee minuten later zorgde hij ook nog voor de knappe 1-3. De spits gaf daarmee een duidelijk signaal af dat Ajax absoluut nog niet zonder hem kan gezien de geruchten over een transfer naar Schalke 04. In de resterende minuten gebeurde er niets meer, zodat de 1-3 eindstand het gevolg was.