Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax hoopt op terugkeer van Timothy Fosu-Mensah'

11 januari 2021 16:22 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax hoopt op terugkeer van Timothy Fosu-Mensah"; image source: Pro Shots

Ajax hoopt Timothy Fosu-Mensah deze maand vast te leggen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De verdediger van Manchester United kan voor een kleine transfersom vertrekken uit Engeland, waar hij een afloped contract heeft. Bayer Leverkusen zou echter de beste papieren hebben om Fosu-Mensah vast te leggen.

De drievoudig international speelde in de jeugdopleiding van Ajax, maar maakte in 2014 de overstap naar Manchester United. Eerder dit seizoen legde hij een aanbieding om zijn contract te verlengen naast zich neer.

Meer op AD.nl
Tags

fosu mensah timothy afloped bayer engeland leverkusen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Heeft in de zomer geroepen dat hij het liefst zou terug keren naar Ajax. Moet nu 1.6 miljoen kosten.
We zullen zien. Sterke gozer van 1.90 meter lang. Dan zou Alvarez dus kunnen vertrekken.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik zou zeggen ipv Schuurs, ben het met Sven eens.
Bewijst week in week uit gemakkelijk te verschalken te zijn.
Het is geen toeval meer.
Zahavi maakt 1 goal in 6 wedstrijden en weet tegen Schuurs zijn aantal in 1 wedstrijd te verdriedubbelen.
Zegt meer over Schuurs dan over Zahavi.
Hij kan alleen verdedigen wanneer de tegenstander met zijn rug naar de goal staat.
Is geen toegevoegde waarde bij aanvallende corners.
Het verschil tussen Alvares en Schuurs is dat Schuurs elke week mag bewijzen het niveau niet aan te kunnen en Alvares geen kans gekregen heeft te bewijzen waarom hij voor die positie gehaald is.
+2/-6

 
7 maanden geleden
Schuurs is nog wisselvallig, maar is ook nog maar 21. Hij heeft dit seizoen juist bewezen op het hoogste niveau mee te kunnen. Speelde bijvoorbeeld voortreffelijk tegen Liverpool. Het is wat je wil zien.
+3/-1

 
7 maanden geleden
Wat en grote onzin om Schuurs weg te willen doen, het is een diamant die links en rechts nog een beetje geslepen moet worden, by the way er hoeft helemaal niemand weg, Blind kan een linie opschuiven (daar heb ik hem het liefst!) en kan eventueel ook nog op links uit de voeten (als er nood aan de man is). Ik vindt Timothy wel een versterking voor Ajax, Blind wordt de laatste tijd er toch te vaak uitgelopen of wat te makkelijk weggeduwd.
+2/-2

7 maanden geleden
Dit zou top zijn! Als je ziet hoe Schuurs gisteren (en bijna bij elke wedstrijd afgelopen seizoen) continu zijn tegenstanders uit het oog verliest, mag je nu wel concluderen dat hij niet geschikt is als centrale verdediger. Misschien leuk voor de mede forum leden; bekijk de samenvattingen van de afgelopen wedstrijden en dan met name de tegendoelpunten. Bijna bij elk doelpunt kijkt Schuurs niet naar de man, maar alleen de bal (dit is bij Blind overigens ook zo). Dat is ook de reden waarom Schuurs het duel met de spits wel wint als de spits de bal ingespeeld krijgt als Schuurs met zijn rug naar het doel staat. Maar bij acties in de loop is hij continu te laat. Die aanval van PSV gisteren in de 45e minuut was typerend.
+2/-4

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Het blijft toch een jonge speler met nog niet heel veel ervaring. Ik zie het nog wel zitten in Schuurs, maar ik vergelijk hem niet met de Ligt. Die is net zo oud, maar al veel verder. Volgens mij waren een van Dijk en de Vrij ook niet zo goed op hun 21e. Schuurs heeft ook wel de pech dat hij min of meer de vervanger is van de Ligt.
+5/-1

 
7 maanden geleden
Eens dat je hem niet met de Ligt moet vergelijken. Dat was echt een bijzonder groot talent die het nu al laat zien bij Juventus op het allerhoogste niveau. Overigens is Schuurs geen slechte voetballer, hij is sterk in de passing en heeft een mooie sliding. Verdedigend is het alleen echt niet goed genoeg en dat is toch wel zijn belangrijkste taak. Ja, soms wisselt hij goede momenten af met slechte momenten, helaas kost hij ons bij elke wedstrijd wel een tegendoelpunt. Ik lees dat er mensen verwijzen naar de wedstrijd tegen Liverpool. Liverpool uit speelde hij inderdaad een goede wedstrijd. Maar hij was daarnaast ook schuldig aan het tegendoelpunt bij de thuiswedstrijd (toen hij dom instapte en Mane hem zonder enige moeite passeerde en Tagliafico de goal afmaakte). Ook tegen Atalanta was het een pijnlijke vertoning. Zapata had hem in zijn broekzak zitten en scoorde twee keer, thuis tegen Atalanta was het tegendoelpunt ook zijn fout, Muriel had niet eens een passeerbeweging nodig. Nee, ik hou er niet perse van om spelers online lekker af te kraken, maar je mag op een forum toch wel een beetje kritisch zijn lijkt mij? Ik zeg niet dat je hem weg moet doen, maar hij is op dit moment niet goed genoeg als basisspeler voor Ajax 1 als je zoveel belangrijke fouten maakt. Ik zou dan toch liever Rensch opstellen (die in de laatste fase van de wedstrijd een doelpunt voorkomt), of ik zou Alvarez een keer de kans geven. Die heeft een stuk meer ervaring en is weliswaar voetballend zwakker, maar wel een echte verdediger. Dan kan Blind mooi zijn voetballende kwaliteiten gebruiken, die is namelijk verdedigend ook niet sterk.
+3/-0

7 maanden geleden
Lijkt vooral in geld geïnteresseerd. Denk dat 'ie voor Leverkusen gaat kiezen.
+2/-0

7 maanden geleden
Dat gehak op Schuurs is ernstig overdreven, hij kan wel eens een foutje maken, maar dat wordt al minder, en ik kan me nog fouten van de Ligt en Frenk herinneren die ik Schuurs niet zie maken. Maar goed, dat gehak is niet leuk, mensen praten elkaar ook maar na. En soms, zoals bijv. de eerste van PSV gister, dan kun je niet spreken over een fout, maar van een goed vallende bal voor de spits waar zelfs Ramos niets aan had kunnen voorkomen.
+7/-3

 
7 maanden geleden
Precies. Aan de tweede goal van Zahavi had Schuurs zelfs geen enkele schuld!
Als je ziet hoe slap Blind in stapt bij de eerste pass op Zahavi en hem vervolgens zo eenvoudig laat weglopen.... Sterker nog, Blind staat gewoon op 7 meter van hem af en is vervolgens te laat.

En bij de eerste goal moet Blind Malen opvangen maar hij staat alleen maar te wijzen naar Zahavi. Als Blind gewoon bovenop Malen had gezeten had Malen die pass niet eens kunnen geven.

Maar het lijkt wel alsof Blind een soort oneindig krediet heeft hier.
+5/-2

 
7 maanden geleden
Net met je eens dat Schuurs daar geen fout maakte. Bovendien vind ik met name de anti-offensieve houding na de 2-2 ook zeer kwalijk. sof er niet gewonnen mocht worden. De instelling op dat moment was niet Ajax waardig.
+1/-0

7 maanden geleden
Volgens Fabrizio Romano is de deal met Leverkusen al rond en vist Ajax achter het net.
+1/-0Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.773 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aanvult afslaan alvarez antony bag blind brobbey elsimao feyenoord fier hag haller jeroene joe jong klaiber knip koen kudus labyad magallan marin martinez mazraoui neres overmars pasveer sanchez tadic tagliafico