Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Ik heb het mooiste beroep dat je kunt bedenken'

9 januari 2021 09:29 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Daley Blind: "Ik heb het mooiste beroep dat je kunt bedenken"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Daley Blind aan nog geen moment aan stoppen te hebben gedacht. Ook niet toen hij in augustus vorig jaar in een oefenduel tegen het Duitse Hertha BSC een schok kreeg van zijn ICD-kastje. De verdediger vindt het spel nog te leuk. "En niet alleen het spel. Ook de kleedkamer, de humor. Een groep voetballers is als een soort familie waar je elke dag bij bent", aldus Blind. "Ik weet nog wel, toen ik jong was zei ik: als ik 30 ben, is het wel mooi geweest. Maar toen ik 26 werd dacht ik: nou, nee hoor, ik ga straks zo lang mogelijk door. En zo denk ik nog steeds. In de periode dat ik het heel moeilijk had, snakte ik juist naar het veld. Ik heb het mooiste beroep dat je kunt bedenken."

Tegenwoordig is hij niet veel meer bezig met zijn hartprobleem en het kastje dat hij daarvoor draagt. "Er zijn dagen dat ik het vergeet dat ik dit kastje heb. Zelfs ook al op wedstrijddagen", zo geeft hij aan. "Ja, het zit er, maar ik heb er geen omkijken naar en kan gewoon alle dingen doen die jullie doen. Wat me is overkomen is niet niks, en het zit wel in mijn achterhoofd. Maar er waren tijden dat ik me er druk over maakte. Dat is niet meer zo."
Discussieer mee op de forums


Tags

blind beroep achterhoofd hartprobleem hertha humor icd jong omkijken schok snakte wedstrijddagen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Realistische gozer met de de juiste instelling.
Nu nog proberen de vorm van vorig seizoen terug te halen.
+1/-0Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.878 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aangespeeld antony bag batistuta baudet bazoer berghuis blind conspiracy feyenoord fier fortuna haller huntelaar jeroene jong koen kruizen labyad lucht neres pratto promes reltiet reset spelbos suarez tadic tannane unuvar