Transparent
Inloggen
Sluiten

Antony: 'Ik ben gekomen om titels te winnen'

9 januari 2021 09:22 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Antony: "Ik ben gekomen om titels te winnen"; image source: Pro Shots

Antony kende een meer dan uitstekend eerste half jaar bij Ajax en zag dat onlangs bekroond worden met de Speler van de Maand-uitverkiezing van de Eredivisie. In gesprek met De Telegraaf geeft hij echter aan het niet eens te zijn dat hij zich zonder moeite heeft aangepast. "In de Eredivisie gaat het tot dusver wel oké. Maar ik heb ervaren dat de Champions League écht van een ander niveau is", aldus Antony. "Daar was ik nog niet helemaal klaar voor en moet ik me verder voor ontwikkelen. Daar doe ik alles aan. En als ik voor komend seizoen naar dát niveau groei, zal ik daar in de Eredivisie mijn voordeel mee doen."

De Braziliaan is tot nu toe echter bij iedere 61 minuten betrokken bij een doelpunt. "Vanaf het moment dat Ajax zich meldde, heb ik me in Brazilië al voorbereid op mijn komst naar Nederland", zo geeft hij aan. "Ik heb op televisie alle wedstrijden gevolgd en heel specifiek naar de aanvallers gekeken. Wat deden Hakim Ziyech en David Neres op welke momenten? Waarom maakten zij die keuzes? Wat was het resultaat? En – heel belangrijk voor een aanvallend ingestelde Braziliaan – wat deden zij bij balverlies?"

Ook keek de aanvaller naar oude duels. "In het halfjaar dat ik hier nu ben, heeft de coach veel de nadruk gelegd op de omschakeling. Al denk ik dat ik daar door mijn thuisstudie mentaal al verder in was dan hij had gedacht. Ik vind dat je – los van het feit of er een hoge transfersom is betaald – als nieuwe speler de plicht hebt er alles aan te doen om onmiddellijk van waarde te zijn", zegt hij daarover. "Ik ben gekomen om titels te winnen. Het kampioenschap van de Eredivisie is mijn eerste doel. Daarnaast vecht ik voor een plek in de Seleção en wil ik WK’s spelen."

Meer op De Telegraaf
Tags

antony eredivisie braziliaan balverlies bekroond halfjaar nederland neres omschakeling plicht selecao telegraaf thuisstudie uitverkiezing ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Als je titels wil winnen, dan weet je wat je zondag te doen staat.
Die omhoog gevallen Duitse back helemaal weg spelen.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind hem voorzichtiger worden.
In het begin speelde hij met bravoure en maakte acties.
Een vormdipje kan maar ben bang dat hij dermate geïndoctrineerd is om bang te zijn balverlies te lijden.
+3/-0

3 jaar geleden
Het is inderdaad opvallend dat de meeste spelers bij seizoenopening beter en onbevangener spelen dan naarmate het aantal gespeelde wedstrijden vordert.
Ten Hag moet ze niet allemaal volstoppen met opdrachten. Vooral de talentvolle, intuïtieve spelers, niet hun creativiteit, dus plezier,ontnemen.
+1/-0

3 jaar geleden
Met de mond gaat het heel aardig, zoals we nu voetballen absoluut geen kampioen. Faalhazen tonen ze zich
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangaande afserveren akpom bergwijn bertjek boerhout branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki kroes leverkussen mislintat rasmussen rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson