Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'De realiteit is dat we op dit moment geen Champions League-ploeg hebben'

6 januari 2021 10:13 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "De realiteit is dat we op dit moment geen Champions League-ploeg hebben"; image source: Pro Shots

Binnen Ajax was er niet verwacht dat de ploeg dit seizoen zou overwinteren in de Champions League. Dat geeft Erik ten Hag aan in een uitgebreid gesprek met Voetbal International. "We zijn in twee jaar zeven kernspelers kwijtgeraakt. De realiteit is dat we op dit moment geen Champions League-ploeg hebben. Daar moeten we opnieuw aan bouwen", aldus Ten Hag. "Neres en Kudus hadden, zoals Ryan Gravenberch, een geweldige move kunnen maken in hun ontwikkeling in de Champions League, als ze fit waren geweest. Dan had het misschien wel gekund. Zo dicht ligt het soms bij elkaar."

Ten Hag gaat verder: "Ik denk dan ook niet dat we minder ver zijn dan twee jaar geleden. In dat succesjaar zat veel mee. We hadden de belangrijke spelers continu fit. En als iemand als Noussair Mazraoui wegviel, was Jöel Veltman net terug om te spelen. Tegen Benfica scoorden we in de laatste seconde. Dat zijn details, die net de doorslag geven."

De ambitie binnen de club blijft wel om in de Champions League boven zichzelf uit te stijgen en de strijd aan te gaan met de Europese top. "Het kan eigenlijk niet, maar het is typisch Amsterdams en des Ajax dat na te streven. En dat is goed", zegt de trainer daarover. "Je moet heel creatief zijn en keihard werken om dat te realiseren. En ja, voor Nederlandse begrippen is onze financiële situatie goed en hebben we aardig geïnvesteerd, maar als je het vergelijkt met de Europese top, dan is dat natuurlijk niets."

Ajax probeerde afgelopen zomer dan ook nadrukkelijk om een nieuwe spits te halen. "De eisen liggen alleen heel hoog. Daar hoort een prijskaartje bij. Ik denk niet dat het realistisch is zoveel geld uit te geven", zo geeft Ten Hag aan. "In de winter is het bovendien nog vele malen moeilijker, want welke club laat een goede spits nog vertrekken? De lat ligt op die positie heel hoog, terwijl we het prijskaartje graag laag houden. Daarom hebben we in de zomer ingezet op talenten, om die verder te ontwikkelen."

Meer op VI.nl




Tags

hag prijskaartje benfica creatief gravenberch kernspelers kudus kwijtgeraakt malen mazraoui move neres succesjaar veltman wegviel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ben het met Erik eens, er zijn veel dragende krachten weg gegaan en die kan je niet 123 opvangen.
+2/-2

3 jaar geleden
In dit bericht, het bericht hierboven over Højbjerg en in andere media is hij wel heel erg zijn straatje aan het schoonvegen.
Voor het geval dat januari desastreus gaat verlopen.
Hij blijft volharden in zijn foute keuzes.
Wanneer het goed gaat kan hij zeggen "zie je wel", wanneer het fout gaat krijgen we dit jankverhaal over de geblesseerden en gemiste transfers.
Elke trainer van dit Ajax zou kampioen worden met deze selectie.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Hij heeft het met name over de CL. Voor het kampioenschap is er wat mij betreft geen goed excuus. Dat zal nog een kluif worden. PSV heeft niet een heel best seizoen gedraaid en staat maar 1 punt achter. Die worden alleen maar beter met die nieuwe trainer. Ajax moet 10 januari laten zien wie de baas is, de spelers zijn dan uitgerust en moeten topfit zijn, ook voor die wedstrijd gelden er wat mij betreft geen excusen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Tegen PSV druk zetten en die Rosario, Sangare, Teze en Boscali gaan nat 100%
+1/-0

3 jaar geleden
Vanuit realiteitszin weer gaan bouwen aan een nieuw team richting top.

Ten Hag is realistisch en dat geeft weer hoop voor de toekomst.
+1/-2

3 jaar geleden
Dit jaar sowieso landskampioen worden. De rest is allemaal bijzaak.
+1/-0

3 jaar geleden
Wat een lulkoek.. Op papier zou overwinteren in de CL lastig worden, maar het is echt aan deze man te wijten dat we het niet gered hebben. Liverpool 2x verloren (tegen een C-team waarin echt niks wordt afgedwongen), Atalanta uit 2-0 voor en het alsnog weggeven en Atalanta thuis werkelijk waar nul mogelijkheden. Hij maakt rare opstellingen (constant spelers op andere posities), z'n wissels zijn drama en we hebben geen tactisch plan. Als we 1-0 achter komen is het einde verhaal. Daar bovenop ook nog eens verloren van Groningen, Twente en gelijk tegen Willem II... Dat kan en mag gewoon niet..

Hij is zich 100% aan het indekken; de Eredivisie wordt zo niks en in de EL zijn we na Lille ook klaar. Deze man had na Atalanta thuis ontslagen moeten worden. Wim Jonk of Fred Grim aanstellen en we krijgen eindelijk weer fatsoenlijk voetbal met normale spelers te zien...

Helemaal klaar met Ten Hag; oprotten!
+4/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Nee nee, volgens de trainer hebben we toch echt een toptrainer maar een middelmatig elftal.
Enne..... tegen Groningen dat kan een keer gebeuren, enne..... tegen Twente zo'n dag heb je wel eens, enne.... tegen Willem 11 ......het zijn geen machines.
Enne..... tegen Atalanta werden de opdrachten niet goed uitgevoerd na de 2-0, enne..... tegen Liverpool thuis had er meer ingezeten.
Enne...... nu zegt hij dat zijn elftal niet goed genoeg is.
Enne........ wanneer hoor ik nu eens het eerste woord dat de trainer eens een fout maakt????????? Een woord maar. Nee nee daar ligt het nooit aan. Alle miskleunen daar komt een vreselijk excuus voor maar nooit een hand in eigen boezem. Niet eens een vinger.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zou graag van de trainer willen weten of het wel botert tussen jou en Neres. Neres is volgens mij een speler geworden die nooit meer zijn spel niveau zal gaan halen. omdat jij de blessures bij hem langer laat duren dan nodig is Het kinkt uit mijn mond een beetje dom ,maar helaas is het de waarheid. Ieder week noem jij Neres een twijfel geval en laat hem liever niet spelen. Trainer gaat hij tegen Psv spelen? De Telegraaf van vandaag meld dat Neres niet aan de groepstraining mee doet.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik heb nu al de bibbers dat hij Neres en Kudus op de bank laat beginnen en dat Labyad en Traore gaan starten. Dus niet op zijn sterkst beginnen maar mocht het kalf de put in vallen pas op zijn sterkst proberen dat beest er weer uit te halen.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Neres speelt op intuïtie, heerlijk.
Maar ik denk dat onze trainer daar niet van houdt.
Kijk naar Anthony.
Speelde in het begin met bravoure en maakte acties en gaat nu met de week meer en meer op safe spelen.
Zonde van zijn capaciteiten.
Een trainer die er in gelooft schreeuwt dan aan de lijn om acties, man uitspelen.
Heb ik onze trainer nooit zien doen en vermoed daarom dat onze trainer daar niet van houdt en het uit zijn systeem gehaald heeft.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal